До України з Катару прибув літак із 9 тоннами засобів захисту для медиків

1479 0
Вантаж містить медичні халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, лицьові щитки та комбінезони.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

До аеропорту «Бориспіль» спецрейсом «Qatar Airways» прибув літак з гуманітарною медичною допомогою від Держави Катар для підтримки України в боротьбі проти пандемії Covid-19. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Вантаж вагою майже 9 тонн містить засоби індивідуального захисту для медичних працівників, зокрема, медичні халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, лицьові щитки та комбінезони. 

Читайте також: Експрес-тести не рятівні. Що потрібно знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

У Міністерстві зазначили, що домовилися щодо гуманітарної допомоги під час телефонних розмов президента Володимира Зеленського та еміра Катару шейха Таміма Аль Тані у травні.

Нагадаємо, 23 квітня до України прибув літак Збройних сил України Іл-76 із китайського Гуанчжоу, який доправив партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставили медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби для боротьби з поширенням COVID-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!