До уваги одиноких матерів: доки слід подати документи на соцвиплати за попередні місяці

2843 0
Одинокі матері мають час до 31 березня. Саме до цього часу слід оновити документи, аби отримати державну допомогу за попередні три місяці. Хто подасть документи пізніше, отримуватиме її лише від дня подачі заяви.
фото: www.ori-ind.com

фото: www.ori-ind.com

Державну допомогу одиноким матерям з січня 2016 року збільшено. Та щоб її отримувати, слід оновити документи: в управлінні соціального захисту населення за місцем проживання написати заяву та заповнити декларацію про доходи та майновий стан (її заповнюють на підставі довідок про доходи). Як повідомив «Львіській газеті» начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту ЛОДА Василь Гельбич, без оновлення документів виплату допомоги призупинять.

«Якщо одинока мати (батько) оновлять документи до 31 березня 2016 року, то у квітні їм виплатять допомогу за три місяці (січень, лютий, березень), – повідомив Василь Гельбич. – Тим, хто подасть документи пізніше, скажімо, у квітні, допомогу призначатимуть від дня подачі заяви й документів, й за попередні три місяці допомогу не виплачуватимуть».

Зараз активно йде оновлення документів. В одиноких матерів (батьків), які не встигли цього зробити, але хотіли б не втратити державну допомогу за попередні три місяці, у запасі є всього тиждень. Тож поспішайте.

Довідка:

Одинокими матерями, які мають право на цей вид державної допомоги, вважають жінок, якщо у свідоцтві про народження дитини нема запису про батька або запис про батька зроблено зі слів матері, або коли чоловік помер і жінка не отримує пенсії з втрати годувальника. Жінки, що розлучилися й виховують дитину одні, або народили маля поза шлюбом і батько дитини відомий, не мають статусу «одинока мати».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!