До війни – всього 1300 кілометрів. У Львові встановили символ боїв за Дебальцеве

1844 0
У парку відкрили п'ятий епізод Календаря війни.
Фото: Маріанна Попович

Фото: Маріанна Попович

У Парку Культури на центральній алеї біля бюсту Богдана Хмельницького встановили символ боїв за Дебальцеве і Світлодарську дугу. Про це повідомили у парку.

Читайте також: «Мамо, не плач. Я розквітну весною». У Львові висадили яблуневу алею у пам'ять про загиблих на війні жінок

Тут також вшанували пам'ять вояків, які не повернулися із цих боїв живими. Серед них – відомий оперний співак Василь Сліпак із позивним Міф. 

Бої за Дебальцеве і навколишні населені пункти тривали із літа 2014-го року. Найтяжчими були зимові бої за стратегічне Дебальцеве, яке захопили бойовики. Українські вояки досі стоять на варті навколишніх міст і сіл, як-от на Світлодарській дузі.

Новий пам'ятний знак полеглим бійцям нагадує, що до Дебальцева всього лишень 1300 км.

Читайте також: У львівському парку встановили макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну

Нагадаємо, що у львівському Парку культури встановили копію збитого літака Іл-76, макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну. Також у парку висадили алею декоративних яблунь у пам’ять про жінок, які загинули на сході України. А у січні цього року встановили півтораметрову копію диспетчерської вежі Донецького аеропорту.

Фото Маріанни Попович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!