До яких лікарів львів’яни зможуть звертатись без скерування сімейного лікаря. Перелік

22759 1
У 2020 році в Україні впроваджується наступний етап медичної реформи.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

В Україні у 2020 році триватиме наступний етап медреформи, що передбачає перехід на фінансування НСЗУ вторинної ланки медицини. Зміни із 1 квітня, коли нова система фінансування запрацює, стосуватимуться і пацієнтів.

Для того, щоб отримати вторинну медичну допомогу, пацієнт повинен обрати сімейного лікаря і підписати з ним декларацію. Вторинна допомога надається лише за скеруванням сімейного лікаря до вузького спеціаліста.

Як пише Соцпортал, після електронного скерування пацієнтові залишається лише відповідально підійти до вибору лікаря і медзакладу.

Читайте також: Чому потрапити до вузького спеціаліста можна лише за скеруванням. Пояснення сімейного лікаря. Відео

Без скерування отримати безкоштовну допомогу можна буде у низки спеціалістів:

  • акушера-гінеколога,
  • психіатра,
  • нарколога,
  • стоматолога (лише ургентні випадки).

Ті ж, хто не підписали декларації, зможуть отримати безкоштовно лише екстренну допомогу – наприклад, якщо стався інсульт, інфаркт тощо.

Нагадаємо, як розповіла раніше Tvoemisto.tv Мар'яна Возниця: «Якщо пацієнт, уникаючи сімейного лікаря, звернеться в лікарню напряму, то за це НСЗУ не буде відшкодовувати кошти. Це стосується планових оглядів. Лікарні самостійно визначатимуть, яким чином вони будуть приймати таких пацієнтів, як і встановлювати свої власні за це тарифи. Звісно, що якщо буде оплата, то вона ітиме на визначений рахунок медичного закладу».

Нагадаємо, до пакету медичних гарантій не входитимуть малодоказові процедури – наприклад, електрофорез, бальнеологічні процедури, а також естетична медицина, якщо це не пов’язано із впливом на здоров’я.


Читайте також:
12 Січня, 2020 12:29
666 ... забули внести в перелік , де необов'язкове "благословіння" отого сімейного лікаря , "звертання" до патологоанатома ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!