Політична реклама

До Євро-2012 в українських готелях підняли ціни у 3-7 разів

1421 0
Вартість проживання на період проведення в Україні Чемпіонату з футболу Європи 2012 року в готелях залежно від категорії та мережі збільшилась у три-сім разів, тоді як у світовій практиці нормою вважається підвищення в два-три рази. Про це повідомив президент Асоціації готелів та рестораторів (Агіра) Дмитро Заруба, коментуючи ситуацію на готельному ринку України.

«У різних категоріях готельних мереж, і територіального розташування, або це якісь індивідуальні готелі, які не входять до мережі і є незалежними, ціни приблизно від трьох до семи разів зросли», — сказав він.

За словами Заруби, у світовій практиці вважається нормою напередодні будь-яких масових заходів, зокрема, чемпіонатів, піднімати ціни на проживання в готелях приблизно в два-три рази. Власники готелів, які підняли ціни в п'ять-сім разів на період проведення Євро-2012 в Україні, «переоцінюють свої готелі» і, швидше за все, «відлякають від себе клієнтів», додав він.

Україна опинилася в центрі скандалу в європейських ЗМІ через зростання цін на готелі

Коментуючи скандальну інформацію, поширену західними ЗМІ, зокрема, про завищену вартістю проживання в готелях напередодні Євро-2012, президент Агіра зазначив, що, на його думку, публікації базувалися на одиничних випадках, а необхідна в таких дослідженнях вибірка і визначення процентного співвідношення завищених у 10 разів цін не проводилася.

«Ймовірно, були деякі готелі, які підвищували ціни і на цьому будувався матеріал, начебто по Україні всі готелі підвищили в 10 разів, такого не було», — підкреслив Заруба.

Як повідомлялося, засоби масової інформації Бельгії, Нідерландів та Німеччини гостро розкритикували ситуацію з цінами на готелі в Україні і процитували президента УЄФА Мішеля Платіні, який назвав причиною зростання цін в Україні «бандитів і шахраїв».

Джерело: Zaxid.net

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!