До захисників Маріуполя літало 16 військових гелікоптерів з допомогою

36428 0
Кожного разу гелікоптери успішно доставляли поповнення, крім п’ятої і сьомої місії.
Фото українського військового з "Азовсталі"/Дмитро Козацький

Фото українського військового з "Азовсталі"/Дмитро Козацький

До захисників Маріуполя в «Азовсталь» літало 16 військових гелікоптерів Мі-8 з допомогою, а одного разу із 72 бійцями полку «Азов» на борту. Про це в інтерв'ю американському військовому виданню The War Zone заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони, генерал-майор Кирило Буданов, передає Радіо Свобода.

Читайте також: «Мамо, хто, як не я?». Історія азовця «Калини» з Львівщини

За його словами, кожного разу гелікоптери успішно доставляли поповнення, крім п’ятої і сьомої місії. Гелікоптери везли бійцям їжу, питну воду, медикаменти і боєприпаси.

«Спеціальну операцію розробили фахівці ГУР МО... Кожного разу гелікоптери успішно доставили необхідне поповнення. Але під час п’ятої й сьомої місії два гелікоптери збили. Також був знищений ще один гелікоптер, який вилетів на порятунок екіпажу одного з цих двох збитих гелікоптерів», – зазначив очільник ГУР.

Водночас Буданов відмовився сказати, коли відбувалися ці місії та якими були втрати серед українських військовослужбовців.

Зазначимо, що уперше про операцію доставки боєприпасів, провіанту та медикаментів гелікоптерами до «Азовсталі» розповів УП секретар РНБО Олексій Данілов. Тоді захисники Маріуполя ще перебували в облозі російських військ на території заводу.

Читайте також: У Маріуполі окупанти почали роздавати російські паспорти

16 травня командир полку «Азов», герой України Денис Прокопенко у відеозверненні наголосив, що захисники Маріуполя виконали наказ, незважаючи на всі труднощі, та 82 дні відтягували переважаючі сили противника. У Міноборони пояснили, що немає іншого варіанту порятунку захисників з «Азовсталі», окрім як вийти до противника.

Також додамо, що Tvoemisto.tv поговорило з батьками Святослава Паламаря, заступника керівника полку «Азов», про їхню сім’ю, Революцію Гідності, службу Святослава в армії та «Азові», допомогу мешканцям Маріуполя і про розмову з заблокованого заводу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!