Явка менша, ніж у 2015 році. Львів’ян закликають все ще проголосувати на виборах

2164 0
Через пандемію та черги явка у Львові дещо нижча.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У міській виборчій комісії сподіваються, що до закриття дільниць проголосує щонайменше 30% львів’ян. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький.

«З того, що мені вдалось проаналізувати, то явка на 16:00 була приблизно 20%. Було б добре, якби бодай 30 % проголосувало. Може буде й більше. Львів’яни голосують настільки активно, наскільки можуть», – розповідає Ігор Сліпецький.

Він додає, що голосування не є таким активним, як на президентських чи парламентських виборах, утім до закриття дільниць ще є час.

«Слабше, але ще маємо дві години, ще трохи назбираємо виборців. Люди у нас відповідальні, проголосують. Надіюся, що до вечора явка збільшиться. Пандемія, черги – це дуже вплинуло. Люди хотіли проголосувати, а не могли, це дало нижчу явку», – каже він.

Ігор Сліпецький додає, що загалом явка у Львові є такою ж, які і у більшості міст країни.

Про те, що явка на місцевих виборах по всій Україні є нижчою, аніж у 2015 році, заявили у громадській мережі «ОПОРА». Станом на 16 годину, за їхніми даними, вона становить 27%.

Нагадаємо, станом на 13:00 явка виборців на Львівщині становила15,3%, без врахування Львівської міської громади, де проголосували 14% виборців.

Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Тvoemisto.tv дало детальну інструкцію для виборця та інформувало про всі зміни, до яких треба бути готовими. Окрім цього, про перебіг подій на виборах у Львові, можна дізнатися у матеріалі: Місцеві вибори 2020 у Львові та ОТГ. Найважливіше.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!