До затримання інтернет-шахраїв у Львові залучали КОРДівців

14485 0
Семеро львів’ян віком від 23 до 27 років організували інтернет-майданчик для продажу нібито оригінальної продукції компанії Apple.
Фото: Полція Львівської області

Фото: Полція Львівської області

У Львові поліцейські викрили зловмисників, причетних до шахрайств із продажем техніки через інтернет. Про це повідомили у поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, семеро львів’ян віком від 23 до 27 років організували інтернет-майданчик для продажу нібито оригінальної продукції компанії Apple. Проте насправді вони продавали клієнтам неякісні підробки, а у деяких випадках – просто обдурювали покупців. Правоохоронці задокументували щонайменше сім випадків шахрайства.

Усім членам злочинного угрупування повідомили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Затриманим загрожує позбавлення волі на строк до восьми років, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Також планують оголосити підозри п’ятьом співучасникам затриманих. Досудове розслідування триває, проводять обшуки та встановлюють потерпілих.

Сімох осіб, причетних до кримінальних правопорушень, викрили співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області. До затримання зловмисників залучали бійців спецпідрозділу КОРД.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!