До завтра у Львові мають повністю демонтувати стелу Монумента Слави

3124 2
Перша спроба демонтажу вийшла невдалою.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У ніч з 28 лютого на 1 березня на вулиці Стрийській мають повністю демонтувати стелу Монумента Слави. Про це повідомляє Zaxid.net.

Провести демонтаж підрядники намагалися попередньої ночі, проте спроба завершилася невдачею, оскільки стела виявилася міцнішою, ніж очікувалося. Робітники вибили бетон біля основи стели та зрізали стальну опору.

Читайте також: Як демонтують стелу Монумента Слави у Львові. Фото, відео

«Вона ще тримається, не дається. Не розрахували міцність бетону, ще день треба попрацювати над ним», — говорить директор компанії «Проальтбуд» Денис Туманов.

Демонтаж стели проводять уночі з міркувань безпеки.

Нагадаємо, навесні торік створили спеціальну комісію, яка мала вирішити, чи зберігати Монумент слави, оскільки його визнали аварійним. 18 квітня 2018 року виконавчий комітет ЛМР виділив 400 тис. гривень на обгородження Монумента. Замість нього мають звести Меморіал українським героям. Вартість демонтажу становить 300 тисяч гривень. Демонтаж розпочали 23 січня. Барельєфи зі стели передали в музей «Територія Терору».


Читайте також:
1 Березня, 2019 13:45
666 ... м-дя ... одначе обіс.рались ... друга спроба = перша спроба ...
28 Лютого, 2019 14:48
666 ... ото (нарешті) заживемо ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!