До Землі вперше і востаннє наблизиться комета Леонарда

2585 0
Вона наблизиться орієнтовно 12 грудня.
Фото: Forbes | Комета Леонарда

Фото: Forbes | Комета Леонарда

Вперше та востаннє до Землі наблизиться комета Леонарда, яку виявили у січні цього року. Наблизиться вона орієнтовно 12 грудня, передає CNN. 

Комета не становитиме загрози для нашої планети, так як летітиме  на відстані 34 млн км. Вона має пролетіти повз Венеру, а 3 січня 2022 року має наблизитися до Сонця, після чого зникне з поля зору. 

Побачити комету можна буде неозброєним оком або через бінокль, адже її буде видно поруч з зіркою під назвою Арктур у сузір’ї Волопаса. 

Читайте також: Дощ із зірок. Коли і де цьогоріч можна побачити зорепад Гемініди

Додамо, що коменту Леонарда назвали у честь Грега Леонарда, який вивяв її на початку цього року. Цей космічний об’єкт останні 35 тисяч років провів, наближаючись до Сонця. 

Комети – це шари льоду, які починають втрачати частину своєї речовини під час наближення до Сонця. Пил і газ, які струмують позаду комети, створюють дуже довгі хвости, через що більшість комет можна побачити тоді, коли вони летять через внутрішню частину Сонячної системи. 

Нагадаємо, що цьогоріч українці зможуть також спостерігати зорепад зі 100 метеорів за годину у ніч з 13 на 14 грудня. Саме тоді відбудеться пік метеорного потоку Гемініди. 

Найкраще спостерігати це явище близько 03.00 год, коли Місяць уже зайде за обрій. Помилуватися зорепадом можна буде за сприятливих погодних умов, зокрема зимовими сузір’ями Оріона, Тельця, Візничого та інших.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!