Ліки для Юрчика, маленькі пінгвінята та порятунок собаки. Добрі новини Твого міста

1136 0
Tvoemisto.tv зібрало підбірку добрих новин за цей тиждень.
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Фото: Національний антарктичний науковий центр

На Львівщині чоловік врятував собаку, який провалився під лід

У Червонограді, що на Львівщині, небайдужий чоловік, ризикуючи життям, врятував собаку, який провалився під лід. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила спільнота «Підслухано у Червонограді».

«Дякуючи небайдужим, спільними силами врятували бідосю. Чисто випадково Наталя, роблячи каву, побачила собаку, яка провалилася під лід. Забила тривогу і люди відгукнулись. Собачку врятували і забрали в тепло. Добру бути! Червоноград», – йдеться у дописі.

Біля станції «Академік Вернадський» народилися маленькі пінгвіни

Біля української антарктичної станції «Академік Вернадський» народилися маленькі пінгвінята дженту.

Пінгвінята народилися на мисі Марина, поблизу станції, та на мисі Пінгвін Поінт.

Перший місяць дитинчата залишатимуться в гнізді: там їх будуть гріти, годувати та охороняти батьки. До речі, як і в ситуації з висиджуванням яєць, пара пінгвінів робить це по черзі. Доки хтось один сидить на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криля, а через кілька днів вони змінюються.

Зараз малята дуже смішні та незграбні, й замість звичного нам чорно-білого пір'я вкриті сірим пушком. Десь за місяць вони почнуть линяти й змінювати наряд, а також полишатимуть гнізда та збиратимуться в «ясла». У цей час обоє батьків зможуть одночасно ходити в океан за крилем і продовжуватимуть годувати дітей.

Тільки після закінчення линьки пінгвінята (які на той час вже будуть розміром з батьків) вчитимуться плавати в океані й самостійно добувати собі їжу.

Зараз на острові є до 3700 дженту. Через постійні хуртовини їхні гнізда періодично засипає снігом, але вони до цього пристосовані.

Ви допомогли Юрчику Клюсу зі СМА!

Батьки 11-річного Юрчика Клюса зі СМА, який живе у Дублянах поблизу Львова, дякують львів'янам за понад пів мільйона гривень зібраних коштів на сироп Evrysdi, який можна приймати навіть удома. Щоб зібрати Юрчику Клюсі на ліки Evrysdi, у Львові влаштовують різні акції, ярмарки, а щорічно ще й благодійні вертепи. 

Ліки для хлопчика на рік коштують 8 мільйонів гривень. Щоб купити першу партію дорогих ліків Evrysdi для 11-річного Юрчика Клюса зі СМА, потрібно ще 195 071 грн. Загалом, на рік лікування потрібно 7 млн 776 тис. 159 грн. Ліки допоможуть хлопцеві не лише почуватися краще, а й відновити рухи.

У дитини вже відмовляли нирки, зупинялося серце, та він зумів усе це подолати. Зараз у кімнаті хлопчика є безліч приладів, які підтримують йому життя – відсмоктувач слизу, два апарати ШВЛ, один з яких резервний, стаціонарний пульсоксиметр, кисневий концентратор, мішок Амбу, інгалятори, дозатор для харчування тощо. За кожним з цих апаратів треба стежити, аби правильно вони працювали, не вийшли з ладу та вчасно пройшли техогляд. Батьки борються щодня за те, аби Юрчик жив.

 

Допомогу можна надсилати:

Приватбанк 4149629398038695 Клюс Ірина

Монобанк 5375411408609241 Клюс Ірина.

Укол за 3 млн грн врятував життя онкохворій дівчинці

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі провели унікальне лікування раку кістки ноги у 12-річної дівчинки. Вперше в Україні дитині вкололи антидот до хіміотерапії (Вораксаз) вартістю 3 млн грн. Раніше препарат був недоступний в Україні, і Західноукраїнський дитячий медичний центр його тримав першим. При тому, для дитини цей препарат, вартістю 3 млн грн, ввели безкоштовно.

Лікування хіміотерапією дало можливість лікарям знищити пухлину та врятувати життя і ногу дитині, але від хіміотерапії почали відмовляти нирки та інші органи. Життя дівчинки стояло під загрозою. Введений препарат вичистив та знешкодив хіміотерапію після застосування та дав можливість вдало завершити лікування.

За словами директора «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку» центру Романа Кізими, антидот до хіміотерапії (Вораксаз) подіяв і дівчинку вже готують до виписки.

Препарат медустанова отримала завдяки спільними зусиллями самої лікарні та БФ Таблеточки і був спеціально доставлений із США.

Зі Львова до військових на схід вирушив різдвяний десант

Львівські волонтери та військові повезли подарунки до свята Миколая для військових на передову. Така ініціатива до свята Миколая проходить вже у Львові восьмий рік поспіль. Традицію започаткував ще покійний військовий капелан Андрій Дуда.

Львів’яни щороку збирають для військових стільки подарунків, скільки може вмістити автомобіль, який прямує на передову. Також на схід до військових попрямували і музичні інструменти, щоб хлопці у вільний час могли себе розрадити. Разом з волонтерами на передову поїхали колядники та музикант.

Підготувала Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!