«Дочка» польської енергокомпанії збудує на Львівщині нафтобазовий комплекс

4413 0
Нафтобаза забезпечуватиме приймання цистерн з паливом по вузькій залізничній колії, з якої його постачатимуть на решту території України.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Компанія «Унімот Україна» з польськими інвестиціями планує збудувати на території Львівщини нафтобазовий комплекс – термінал нафтопродуктів. Для цього розглядають три ділянки, які мають необхідну площу та залізничну доступність, повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Новий комплекс має забезпечувати приймання цистерн з паливом по вузькій залізничній колії, для подальшого зливу, зберігання і відвантаження українським споживачам автомобільним і залізничним транспортом.

Наприкінці минулого року компанія вже заявляла про намір реалізувати проєкт. Тоді розглядали дві ділянки для майбутнього будівництва. Інвестиції першої черги в об’єкт мали скласти 12 млн євро та створити чотири десятки робочих місць. Згодом підприємство зупинилося на одній ділянці. З початком воєнних дій проєкт зупинили, тепер його реалізацію з будівництва нафтобази планують відновити.

Зазначається, що компанія «Унімот Україна» з перших днів війни активно долучається до підтримки фронту. Вже 500 тис літрів пального скерували на потреби армії, також допомагають військовослужбовцям автомобілями.

Довідково

ТОВ «Унімот Україна» є дочірньою організацією польської мультиенергетичної компанії «UNIMOT S.A.», яка своєю чергою є одним з найбільших незалежних постачальників палива, скрапленого та природного газів, а також електроенергії на польському ринку.

На ринку нафтопродуктів працюють з 1992 року, більша частина акцій компанії – сімейна справа. Компанія перебуває в міжнародній асоціації «AVIA International» (включає більш як 3,2 тисячі АЗС в Європі) і розвиває мережу АЗС під брендом «AVIA» на території Польщі і України.

Основними завданнями ТОВ «Унімот Україна» є розвиток на українському ринку мережі заправних станцій під зазначеним брендом, а також здійснення поставок якісного палива, як для забезпечення АЗС «AVIA», так і для інших українських споживачів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!