Додаткова сесія ЗНО стартує третього липня: хто може бути учасником?

1337 0
З наступного понеділка до 12 липня в Україні триватиме додаткова сесія ЗНО. Її учасниками стануть ті, хто не мали можливості зареєструватися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період.

Також писатимуть тест абітурієнти, які зареєструвались в основний період, але не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з поважних причин, прес-служба Львівської ОДА з посиланням на керівника Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ларису Середяк.

Розклад додаткової сесії ЗНО:

3 липня – українська мова і література

4 липня – англійська та російська мова

5 липня – математика

6 липня – історія України

7 липня – біологія, німецька, іспанська, французька мови

10 липня – географія

11 липня – фізика

12 липня – хімія

До поважних причин, через які абітурієнт не зміг з’явитися на тестування і може пройти його ще раз, належать:

- хвороба в день проведення ЗНО з певного навчального предмета;
- стихійне лихо, у тому числі пожежа, повінь, землетрус, військові дії або суспільні збурення, техногенна катастрофа в день або переддень проведення тестування;
- викрадення одного з документів, необхідних для допуску до пунктів проведення ЗНО, що трапилося до проведення тестування, але не раніше ніж за 5 календарних днів;
- смерть рідних по крові або по шлюбу, яка сталася до проведення ЗНО, але не раніше ніж за 7 календарних днів;
- участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, або відрядження до/з місць їх проведення.

Читайте також: Випускники Львівщини посіли друге місце за результатами ЗНО

Також взяти участь у додатковій сесії можуть особи, які:

- брали участь у тестуванні, але стосовно них допущено порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання, що підтверджено рішеннями регламентних комісій;
- брали участь у тестуванні, але не змогли завершити виконання сертифікаційної роботи у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або виникненням у пункті зовнішнього оцінювання інших обставин, що могли становити загрозу для їхнього життя та здоров’я.

До комплекту документів потрібно додати заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання з певного предмета під час додаткової сесії та документ, що підтверджує причину.

На участь у додатковій сесії ЗНО з різних предметів у Львівській області зареєструвались 136 осіб.

Підготувала Ірина Ладика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!