Додаткові тести ЗНО абітурієнти можуть складати за власний кошт

1221 0
Громадське обговорення таких змін триватиме до 21 грудня
Photo by Green Chameleon on Unsplash

Photo by Green Chameleon on Unsplash

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть складати додаткові тести за власний кошт. Відповідна норма передбачена проєктом змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що Міністерство освіти і науки України винесло на громадське обговорення. Про це повідомляє Osvita.ua.

Планують так, що учасники ЗНО за умови оплати отримають право пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів, ніж встановлено Міністерством.

Читайте також: Де найкраще вчать англійську та математику. Рейтинг шкіл Львова та ОТГ

Після схвалення проєкту змін Міносвіти спільно з Українським центром оцінювання якості освіти розробить відповідний порядок оплати за складання додаткових тестів. З огляду на комплексність питання про надання платних послуг бюджетними установами брати участь у платному ЗНО учасники зможуть не раніше 2022 року.

Ще однією важливою новацією буде зміна у визначенні оцінки за державну підсумкову атестацію випускників. Зокрема, результати випускників, які не планують вступати до вишів, визначатимуть без урахування рейтингового оцінювання. Результатом зміни стане рейтинг лише тих вступників, які братимуть участь у вступній кампанії.

Громадське обговорення запропонованих змін триватиме до 21 грудня. Пропозиції та зауваження до проєкту можна надсилати на адресу [email protected].



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!