Додаткових вихідних на Великдень та травневі свята не буде

1712 0
25 квітня, 2 та 9 травня будуть звичайними робочими днями, які оплачуватимуться у звичайному порядку.
Фото: znaj.ua

Фото: znaj.ua

В Україні не буде традиційних «довгих» вихідних на Великдень та травневі свята через воєнний стан. За даними Державної служби України з питань праці, цьогоріч 25 квітня, 2 та 9 травня будуть звичайними робочими днями, які оплачуватимуться у звичайному порядку.

«Навесні 2022 року мали б бути вихідними днями понеділки 25 квітня (перенесення вихідного з 24.04.2022), 2 травня (перенесення вихідного з 01.05.2022) та 9 травня (святковий день). Однак статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коли до Львова прийде весна. Пояснення

Нагадаємо, що на час воєнного стану в Україні не застосовують норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої – п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні) Кодексу законів про працю України. Так, додаткового вихідного у понеділок, 25 квітня, не буде.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!