Договір про мир з росією може складатися з двох документів, – Зеленський

1910 0
Водночас, за його словами, москва хотіла б мати один договір, у якому є вирішення всіх питань.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Мирний договір з росією може складатися з двох документів. Перший повинен стосуватися гарантій безпеки для України, а другий – безпосередньо відносин України з росією. Про це під час інтерв'ю українським онлайн-медіа повідомив президент Володими Зеленський.

«Я вважаю, це може бути два різних документи. Гарантії безпеки від тих, хто готовий до цих гарантій безпеки. І окремий документ з росією», – пояснив він.

Читайте також: Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні

Водночас, за його словами, москва хотіла б мати один договір, у якому є вирішення всіх питань.

«Однак усі не зовсім бачать себе за одним столом із рф. Для них гарантії безпеки для України – це одне питання, а домовленості з рф – це інше. Росія хоче, щоб все було в одному документі, а люди кажуть: вибач, бачили, що було в Бучі і Бородянці, обставини змінюються», – додав Зеленський.

Глава держави також заявив про готовність стати гарантами безпеки України Великобританії, США, Італії і Туреччини, але остаточної відповіді ще ні від кого немає.

Читайте також: Італія готова стати гарантом безпеки і нейтралітету для України

Нагадаємо, 29 березня відбувся черговий раунд переговорів України та Росії, після яких російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!