Документальний фільм львівських режисерів покажуть на кінофестивалі в Канаді

1160 0
У фільмі йдеться про українських митців, які рятували Свято-Іванівську лавру - храм на пагорбах Шевченківського гаю у Львові.
Фото: пресслужба ЛОДА

Фото: пресслужба ЛОДА

Фільм «Молитва до Митрополита», який зняли львівські режисери Сашко та Дарина Балабай, відібрали для показу на міжнародному кінофестивалі «Ascendance International film festival». Фестиваль вібудеться у травні у місті Пікерінг в Канаді. Про це інформуж пресслужба ЛОДА

Читайте також: Посольство США планує збудувати у Львові Аmerican Нouse

У фільмі йдеться про українських митців, які своїми роботами долучилися до придбання нової гонти для Свято-Іванівської лаври, розташованої на пагорбах Шевченківського гаю у Львові.

Робота над фільмом тривала майже рік. Режисери зібрали інтерв’ю з митцями в процесі роботи, ті розповідали про творчість та життя.

«Ми дуже хотіли зберегти цей фільм для нащадків та популяризувати в усьому світі неймовірну працю львівських митців, унікальні архітектурні пам’ятки та високу культуру меценатів Львівщини. Для нас цей фільм є дійсно молитвою до Митрополита та осмисленням його величі і значення для українського народу», – розповіли режисери.

Як і в часи Митрополита Андрея Шептицького, художники, скульптори, музиканти та інші творчі люди об’єдналися задля великої справи – збереження культурної спадщини України. Це символічне відродження культури меценатства та привернення уваги до унікальних пам’яток Львівщини, і вдалося зафільмувати кінорежисерам Сашку та Дарині. 

Читайте також: На Львівщині планують відреставрувати давню ратушу

Митці, які брали участь у фільмі - Тарас Лозинський, Петро Сметана, Любов Сорока, Михайло Яськович, Ігор Чуба та Андрій Чуба, Олександр Гончарук, Андріян Леськів та інші. Зйомки фільму, монтаж і пост продакшн фільму режисери робили безкоштовно, переклад англійською здійснили залучені волонтери.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!