Долар і євро не опускаються в ціні

3548 1
У НБУ кажуть, що все добре, і посилаються на психологічні фактори.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Сьогодні, 11 березня, ціна продажу і купівлі долару в обмінниках становить у середньому 25,9 – 26,2 гривень за долар. Євро ж коштує відповідно 28,9 – 29,3 гривень. Такі дані наводить Finance.ua.

Водночас на міжбанку на час відкриття курс гривні до долара становив 25,56, а євро – 28,92. Нацбанк продав майже 100 млн доларів, аби зупинити падіння гривні. Нагадаємо, учора НБУ продав на міжбанку 250 млн доларів.

Офіційний курс гривні до долару США на сьогодні встановлений на рівні 25,31 грн, євро – 28,79 грн.

Читайте також: Чому у Львові щодня коливається курс валют. Пояснення НБУ

У Нацбанку зазначають, що учора на міжбанку попит значно перевищував пропозицію.

«Така ситуація була зумовлена насамперед психологічними чинниками, адже настрої учасників фінансових ринків погіршилися через поширення світом коронавірусу та шокове падіння цін на нафту в останні дні», – кажуть в НБУ.

У регулятора додають, що фундаментальних факторів для суттєвого погіршення ситуації наразі немає. Україна продовжує нарощувати поставки товарів за кордон за основними статтями експорту, водночас не є експортером нафти, тому зниження цін на цей товар дає радше більшу економію на імпорті енергоносіїв.

Також в НБУ говорять, що панічного виведення інвестицій з України не спостерігається.

«Зменшення вкладень нерезидентів в гривневі облігації Уряду наразі не є суттєвим. За останній місяць портфель ОВДВ у власності нерезидентів суттєво не змінювався і коливався в межах 125-129 млрд грн. Тож приплив інвестицій в ОВДП хоча і призупинився на тлі погіршення настроїв у всьому світі, проте панічного виведення інвестицій з України не спостерігалося», – ідеться в повідомленні центробанку.

Зазначається, що станом на початок тижня на готівковому ринку пропозиція валюти переважала попит – населення продало валюти майже на 500 млн доларів США більше, ніж купило.


Читайте також:
11 Березня, 2020 16:10
666 ... " українці" з валютою "опустили" (в надцятий раз)українців із гривнею ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!