Політична реклама

Долар має бути по 12 грн, - експерти

1221 1
Згідно з міжнародною методикою, яка дозволяє визначити "справедливий" валютний курс країн, що розвиваються, та економіка яких схильна до коливань, долар сьогодні повинен коштувати 12 гривень.

Про це пише ТСН з посиланням на «Фокус». 

Так, згідно з формулою, курс "зеленого" має бути таким, при якому громадяни могли б моментально обміняти усі свої заощадження в національній валюті у тверду валюту. Так, ніби в одну мить замість гривні законним платіжним засобом у країні стає долар. Тобто усі гроші в обігу діляться на розмір золотовалютних резервів країни. Якщо провести аналогічний розрахунок в Україні, то з'ясується, що курс має знаходитись на рівні 12 грн/дол. (302 млрд грн / 24,5 млрд дол. = 12 грн/дол.), пише ЗМІ. 

Водночас, видання зазначає, що уникнути девальвації гривні, яка через значне скорочення держрезервів (мінус 7,2 млрд дол. за 2012 рік) та борги, які необхідно погасити у поточному році, нависла над економікою країни, можна у двох випадках. 

Перший - суттєво скоротити обсяг готівки, тобто зробити українців біднішими і знекровити економіку. 

Другий - збільшити золотовалютні резерви: щоб втримати курс при нинішньому обсязі грошей в обігу, у Нацбанку на рахунках мають зберігатись близько 38 млрд дол., тобто стільки, скільки було до кризи. 

Нагадаємо, нещодавно перший віце-прем'єр Сергій Арбузов повідомив, що під час чергових переговорів з МВФ Україна сподівається на нову програму співпраці та фінансування в розмірі 10 мільярдів SDR (спеціальні права запозичення), що дорівнює близько 15 млрд доларів. 
26 Січня, 2013 12:10
ссс ВНИМАНИЕ !!! Информация для обманутых вкладчиков "ЗАХИДИНКОМБАНКА" - банк практически банкрот. Вырывайте свои депозиты через суд. И никаких компромиссов с этим банком.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!