Долар та євро почали падати. Який курс сьогодні у Львові

21832 0
Середній курс долара порівняно з днем раніше при купівлі знизився на 12 коп., а євро – 30 коп.

Сьогодні, 3 серпня, середній курс купівлі долара у львівських банках знизився на 12 коп. порівняно з днем раніше, 2 серпня, та становить 39,38 грн. Курс продажу опустився на 50 коп. та коштує 40,3 грн. 

Щодо євро, середній курс купівлі євро подешевшав на 30 коп. та становить 39,70 грн. Для продажу курс опустився на 50 коп. та досяг 41 грн. 

Читайте також: М'ясо, сири, зубна паста і креми. На що можуть зрости ціни восени

Економіст Ростислав Слав’юк у матеріалі Tvoemisto.tv пояснив, що подорожчання валюти у нас відбулося поступово, і наближення Нацбанком офіційного курсу до ринкового частково виправдане. Зараз, коли почався експорт зерна з України, до нас повернеться валютний виторг, гривня має дещо стабілізуватися, а курс – знизитися.

«Можна сказати, що у нас за останні місяці, навпаки, з’явилися стабілізатори, не скоротилася фінансова допомога Заходу. Тому, на мою думку, курс має повернутися до рівня 38-38,5 гривні за долар. Суттєвий тиск на грошовий ринок спостерігається через те, що у нас величезна кількість людей виїхали з України. Недарма Національний банк обмежив кількість валюти, яку можуть зняти громадяни України з українських карток за кордоном», – каже експерт.

Для стабілізації гривні, зі слів Ростислава Слав’юка, потрібно також суттєво скоритити соціальні виплати. Якщо уряд суттєво скорочуватиме видатки на апарат управління, вкидання грошей у соціальну сферу, то ситуація з доларом більш-менш стабілізується. Також треба переглянути політику щодо виплат заробітної плати людям, які наразі не в Україні.

Детальніше про те, що буде далі з курсом долара, чи варто зараз купувати валюту, у що інвестувати заощадження, як подорожчання валюти позначиться на ціні пального, газу і харчових продуктів, читайте за посиланням.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!