Долю скверу біля Собору святого Юра у Львову вирішить Мінкульт

2530 0
Проект, який передбачає перенесення дороги біля церкви Св. Юра у Львові, а також за яким планують зрубати десяток дерев у сквері, зараз перебуває на погодженні у Мінкульті. Після затвердження, місто зможе приступити зміни схеми руху на площі Св. Юра. Про це сьогодні під час брифінгу розповів головний архітектор міста Юліан Чаплінський і наголосив, що пам’ятник Митрополиту планують звести до 28 липня.
Фото: zaxid.net, afishalviv.net, zbruc.eu

Фото: zaxid.net, afishalviv.net, zbruc.eu

 «Було розроблено історико-містобудівне планування, яке на сьогодні пройшло погодження в області. Більшість спеціалістів схвалили це ІМО і воно зараз є на погодженні у Києві у Міністерстві культури. Автори цього ІМО вважають, що та дорога, яка зараз, є дисгармонійним елементом, який погано впливає на вигляд церкви», - сказав архітектор.

За його словами, якщо цей проект погодять, то дорогу біля церкви Св. Юра таки перенесуть, а також доведеться зрізати 45 старих каштанів, з них 19 – у сквері. Також за умовами ІМО передбачено звуження дороги з чотирьох до двох смуг, адже чотири потрібні лише для тролейбусів.

«Була ідея застосовувати акумулятори для цих тролейбусів, щоб не використовувати комунікацій, але детальніше про це розкажуть транспортники», - додав він.

«Після затвердження цієї документації, фактично збереження існуючої дороги на Площі Святого Юра, неможливе», - підсумував Юліан Чаплінський.

Завершити будівництво пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та реконструкцію площі Св. Юра у Львові планують до 28 липня.  «Сьогодні виконком уповноважив департамент містобудування та управління архітектури видати документи на реконструкцію площі Святого Юра і пам’ятника. Це означає, що ми будемо мати право встановлювати пам’ятник, проводити його благоустрій, для того, щоб ми могли провести вшанування», - пояснив Юліан Чаплінський.

Він запевнив, що проект зі зміщення дороги біля площі Св. Юра та будівництво пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому, розмежували і розділили. «Ми прийшли до розмежування проекту дороги і пам’ятника. На сьогодні у нас є впевненість в тому, що ми маємо можливість підготувати пам’ятник з площею до 28 липня, до роковин», - додав він.

За інформацією: Погляду.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!