Домовленостей щодо припинення вогню в Україні з боку Росії досягти не вдалося

3010 0
Очільник МЗС України також висловив готовність продовжувати діалог, якщо російська сторона буде готова до серйозної, предметною розмови.
Дмитро Кулеба/Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба/Фото з відкритих джерел

Домовленостей щодо припинення вогню в Україні з боку Росії досягти не вдалося. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції після переговорів з очільником МЗС Росії Сергієм Лавровим. Сторони також обговорили питання забезпечення гуманітарних коридорів.

«Була майже півторагодинна розмова між мною та Сергієм Лавровим. Перша задача – це організувати гуманітарний коридор з та до Маріуполя. Це – найбільш складне місто з точки зору гуманітарного становища. Друге – домовитися про 24-годинне перемир’я для вирішення всіх нагальних потреби для людей, що захоплені війною. Щодо першого, думаю, Сергій Лавров проведе комунікацію з тими в Росії, хто ухвалює такі рішення, і коридор запрацює. Зберігаю надію, що РФ суто з людських міркувань дозволять функціонування гуманітарного коридору з Маріуполя, як це відбувається зараз з Сум до Полтави.

Ми не можемо зупинити війну, якщо агресор не хоче цього зробити. Сьогодні я почув, що припинення вогню прив’язане РФ до виконання умов, висунутих Путіним на адресу України. Через це кажу, що Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, шукаємо дипломатичні рішення, але, поки їх немає, будемо самовіддано захищати нашу землю та людей від російської агресії», – каже він.

Читайте також: Росія склала список відомих українців, яких планує вбити чи арештувати у випадку вторгнення 

Очільник МЗС України також висловив готовність продовжувати діалог, якщо російська сторона буде готова до серйозної, предметною розмови, а не повторення пропагандистських штампів проти України. Коли Росія буде готова до такої розмови, Дмитро Кулеба запевняє, що розмову продовжать.

Нагадаємо, що російські військові нанесли авіаудар по пологовому будинку та дитячій лікарні у Маріуполі. За повідомлення поліції, ще один удар прийшовся поблизу у центрі міста. Поліцейські документують наслідки бомбардування. Вибухотехніки збирають речові докази для Міжнародного суду ООН.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!