Донорська кров для дівчинки і американські ліки від Covid-19 уже в Україні. Головне за добу

1053 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

ФК «Карпати» Львів перемогли у матчі із ФК «Чернігів» у Другій лізі. Матч відбувався на стадіоні «Україна». Закінчився він з рахунком 5:0. У першому таймі на шостій хвилині зустрічі суперник, гравець «Чернігова» Анатолій Романенко забив м’яч у свої ворота. На 15 хвилині гри перевагу подвоїв Амбросій Чачуа. У другому таймі у воротах суперника відзначились Максим Гуменюк, Чачуа та Владислав Приймак.

Читайте також: Де у Львові знайти найкращі панорами міста

Для порятунку 10 річної дівчинки, що постраждала у ДТП у Рудках потрібна донорська кров. Небайдужих, які мають ІІІ (-) групу крові закликають прийти у Лікарню швидкої допомоги. Кров можна здати сьогодні, 6 вересня. Медики дитячої лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика у Львові борються за життя двох дівчаток, їх стан стабільний, але вкрай важкий.

На вулиці Дорога Кривчицька, 19Д у Львові відкрили сучасний спортивний зал «Боско-Арена». Він входить до спортивного комплексу Салезіанського згромадження УГКЦ. Ігровий зал матиме 600 глядацьких місць, згодом кількість збільшать до 800. Тут гратимуть офіційні матчі внутрішнього чемпіонату провідні львівські команди з ігрових видів спорту – волейбольні «Кажани», футзальна «Енергія» та гандбольна «Галичанка». Також на територію спорткомплексу «Дон Боско» є сучасний тренажерний зал, їдальня, хостел та підземний паркінг.

У горах Грузії загинув пластун Петро Борис, родом із Городка. Він помер після сходження на вершину Тетнульд. Петру Борису було 36 років. Він був членом куреню Сіроманці та активним учасником пластових заходів та таборів. Ймовірно, у вівторок, 7 вересня відбудеться парастас. На 11 вересня заплановано вечір пам’яті.

Читайте також: У Львові до кінця року відкриють новий медичний центр

Американська благодійна організація Direct Relief доставила в Україну гуманітарний вантаж інноваційних ліків проти коронавірусу. Йдеться про препарати «Бамланівімаб» та «Етесевімаб» їх у США використовують проти Covid-19. Вони зареєстровані Управлінням з продовольства та медикаментів США (FDA). Вартість гуманітарної допомоги – понад 20 мільйонів доларів. Ліки розвезуть по усіх областях країни.

Гарного дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!