Допомогти з вирішенням проблеми сміття у Львові проситимуть голів облдержадміністрацій

2543 2
У Львові проблему з вивезенням сміття і досі не вирішено. Наразі місто возить відходи по всій Україні. Утім, у планах — просити голів облдержадміністрацій сприяти у вирішенні цього питання.
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

Львів перебуває у сміттєвій блокаді вже сто днів. Про це 14 вересня заявив мер міста Андрій Садовий.

За його словами, він звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням допомогти вирішити ситуацію.

«Я попросив пана Гройсмана допомогти, щоб були відповідні доручення головам обласних державних адміністрацій, прохання до мерів міст, щоб було сприяння. Бо 100 днів ми є у блокаді, щодня для нас проблема, куди вивезти сміття, — зазначив Андрій Садовий. —  Ми його вивозимо. 20% майданчиків сьогодні переповнені, думаю, ми їх вивеземо. Дві структури, які вивозять, мають труднощі, не мають фізично куди вивозити».

Мер наголосив, що наразі питання номер один — це будівництво заводу.

«Зараз ми завершуємо технічне завдання на проектування заводу. Це довгий процес, але наш проект визнаний як пріоритетний Європейським інвестиційним банком, є погодження Мінрегіонбуду, зараз йде погодження Мінфіну», — каже Андрій Садовий.

Читайте також: Довкола Грибовицького сміттєзвалища зводять паркан

Крім того, міський голова зазначив, що наразі ведуться переговори з мешканцями Малехова. Цього року Львів обіцяє побудувати там школу, відремонтувати дороги, систему водопостачання тощо. На думку Андрія Садового, після цього з громадою Малехова буде знайдений компроміс у питанні вивезення сміття.

Нагадаємо, вже тиждень з деяких районів Львова не вивозять сміття. Головна причина цього — відсутність майданчику, куди б можна було вивантажувати відходи. Раніше прийняти сміття зі Львова погодився мер Миколаєва. Утім через протести Миколаїв зупинив прийом львівського сміття.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
30 Жовтня, 2016 10:05
axab Створено новий амбітний проект #Водавсело, метою якого є поширення отриманого досвіду серед усіх зацікавлених сторін із тим, щоб кількість систем водопостачання, створених за цією моделлю, збільшувалася, забезпечуючи доступ до якісного водопостачання більшій кількості сільського населення в Україні:
[***]://vodavselo.info/
20 Вересня, 2016 09:02
axabnrg Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!