Політична реклама

Допомогу при народженні дитини збільшили на 10 тисяч

2132 1
З 1 липня розмір допомоги при народженні першої дитини збільшиться на 10,320 тисяч гривень і становитиме 41,280 тисяч гривень.

Як пише Економічна правда, допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднано в один вид - допомогу при народженні дитини. Відтепер сума не залежатиме від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою тощо, державою встановлено фіксований розмір допомоги - 41,280 тисяч гривень.

Це передбачено Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", схваленим парламентом 27 березня 2014 року, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Одразу по народженні дитини родині виплачуватиметься 10,320 тисяч гривень. Решта суми допомоги родина отримуватиме впродовж 36 місяців по 860 гривень щомісяця. Якщо член родини, який отримує допомогу вирішить вийти на роботу, виплати однак будуть продовжуватися до досягнення дитиною 3 років", - йдеться у повідомленні.

Час перебування члена родини у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до трудового стажу

Допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 року, не буде переглядатися, а виплачуватиметься в тих же розмірах. Наразі допомога при народженні першої дитини становить 30960 грн, другої – 61920 грн, третьої та кожної наступної - 123840 грн.


Читайте також:
9 Червня, 2014 20:12
оЛЕНА Гарно подаете новини! пишіть краще, що урізали на другу та третю дитину, та ще на скільки! це ганьба та сором, під час зростання коммунальних послуг, цін на ліки, продукти харчуванння - так урізати допомогу!Краще б У олігархів урізали!
Це геноцид!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!