«Допоможи лікарям»: у Львові почали на ЗD-принтері робити перехідники до апаратів ШВЛ та захисні маски-екрани

2198 0
20 перехідників до ШВЛ замовили для Львівської лікарні швидкої допомоги
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові почали друкувати на ЗD-принтері захисні маски-екрани для медиків і перехідники для апаратів штучної вентиляції легень. Tech StartUp School при Львівській політехніці долучилася до ініціативи #допоможилікарям і починає на базі Tech LabInno друкувати такі елементи

Читайте також: Україна отримала експериментальний препарат для лікування COVID-1

Ці екрани є багаторазового використання і піддаються дезінфекції. Всіх небайдужих прость долучитися до ініціативи і допомогти у зборі коштів для матеріалів.

«Ми створюємо перехідники (конектори) для апаратів ШВЛ, за допомогою яких можна до одного апарату підключати одразу 2-х пацієнтів. Єдина умова, щоб у цих двох осіб був однаковий об’єм легень (тобто можна підключати двох молодих або двох старших людей). Потужності апарату ШВЛ вистачає на 2 людей. Ці перехідними активно тестуються в Києві і давно є в європейській та американській практиці.

Що стосується захисних масок, то ми також повністю їх виготовляємо. Пластикові каркаси друкуємо на 3D-принтері, захисні екрани нарізаємо лазером, кріпимо резинову защіпку. Ці маски є багаторазовими, піддаються дезінфекції. Вони значно зручніші від захисних окулярів, не залишають рани на обличчі», — розповіла Наталя Іванкова, представниця бізнес-інноваційного центру при НУ «Львівська політехніка».

Як уточнили у пресслужбі ЛМР, на виготовлення однієї захисної маски йде близько 3 годин, перехідники для апаратів штучної вентиляції легень роблять ще швидше. 

Заступник міського голови Андрій Москаленко зазначив, що для Львівської лікарні швидкої допомоги замовили 20 таких перехідників. Міськрада обіцяє провести перемовини щодо закупівлі масок із керівниками мереж супермаркетів, аптек тощо.

Фото Tech StartUp School 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!