Гроші, які уряд забрав у онкохворих, скерують на ремонт дороги Т-14-25 Миколаїв – Бібрка

2799 0
Ця дорога стане частиною великого транзитного кільця навколо Львова, ремонт вартуватиме майже мільярд гривень
Photo by Karsten Würth on Unsplash

Photo by Karsten Würth on Unsplash

Кошти, які уряд передав на розвиток доріг у Львівській області з проєкту бюджетної програми Міністерства охорони здоров’я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкозахворювань, спрямують на ремонт дороги Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка Бузька – Бібрка, км 44+747 – км 52+960а саме на ділянку між населеними пунктами Городок та Повітно. 

Державне агентство автомобільних доріг України у відповідь на запит Тvoemisto.tv повідомило, що  гроші скерують на капітальний ремонт дороги державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка Бузька – Бібрка, км 44+747 – км 52+960. А саме на виконання робіт з влаштування конструктивних шарів дорожнього одягу.

«Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», програмою «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області» передбачено фінансування у сумі 305 млн грн. Крім того розпорядженням Кабміну від 21.10.2020 № 1276 «Про передачу частини бюджетних  призначень та перерозподіл деяких видатків державного бюджету у 2020 році», обсяг фінансування Програми збільшено на суму 65,8 млн грн. Зазначені державні кошти передбачено спрямувати на капітальний ремонт дороги державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка Бузька – Бібрка, км 44+747 – км 52+960», – йдеться у повідомленні. 

Ділянку ремонтує ТЗОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» за майже 300 мільйонів гривень.

Додамо, у жовтні на дорозі загального користування державного значення Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка Бузька – Бібрка на ділянці км 97+863 – км 123+370, це між Жовквою та Кам’янка-Бузькою розпочали реконструкцію, яка коштує майже мільярд гривень. Автомобільна дорога Т-14-25 стане великим транзитним кільцем навколо Львова.

На цій ділянці дороги, довжиною 25,5 км, яка зараз відповідає параметрам ІV категорії, розширять проїзну частину до 8 метрів, влаштують конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи, відремонтують штучні споруди, зокрема, мостовий перехід через річку Желдець, а у межах населених пунктів влаштують тротуари, зовнішнє освітлення та дощову каналізацію.

Ремонтує її Onur Group Ukraine. Вартість робіт становить 975 млн. грн.

Читайте також: На Львівщині побудують 24-метровий міст, який покращить сполучення чотирьох районів

Нагадаємо, що після реконструкції ця дорога відповідатиме ІІІ категорії. Дорога Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка має стати частиною великого транзитного кільця навколо Львова. Частково цю трасу між Городком і Крижовою та між Бучалами та Комарно відремонтували торік.

Додамо, уряд передав на розвиток доріг у Львівській області 61,55 млн гривень з проєкту бюджетної програми Міністерства охорони здоров’я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкозахворювань, про це йжеться у розпорядженні Кабінету Міністрів від 21 жовтня.

 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!