Дорога через парк: чи пустять автомобілі через сквер святого Юра

2420 0
Сьогодні під час сесії Львівської міської ради начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир заявив, що після того, як через сквер святого Юра прокладуть необхідні кабелі для курсування тролейбусів, проїзд відкриють і для приватного транспорту.
Фото: facebook.com/Варта 1

Фото: facebook.com/Варта 1

Однак на запит від Tvoemisto.tv Віктор Щир відмовився спілкуватися, аргументуючи це надзвичайною зайнятістю. Разом з тим в прес-службі Львівської міської ради зазначили, що таке рішення перед тим має ще прийняти комісія з безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що зараз через сквер святого Юра побудована дорога, яка передбачена лише для громадського транспорту, про що вказують відповідні дорожні знаки. Така ситуація – рішення мирової угоди, яку підписали у Львові представники міської ради та активісти ініціативи «Врятуй сквер святого Юра». Однак після того, як дорога була побудована, багато з водіїв звернулися з ініціативою зробити там проїзд і для приватного транспорту, адже до перебудови площі там була дорога. Сьогодні їх вимогу під час сесії Львівської міської ради озвучив депутат Ігор Зінкевич.

В коментарі Tvoemisto.tv представники ініціативи «Врятуй сквер святого Юра» вказали на те, що якщо відповідне рішення буде прийнято, вони відновлять усі позови в судах, які були призупинені після підписання мирової угоди.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!