Дорога Львів-Краковець стане платною. За що платитимемо?

8883 1
Найближчим часом автодорога «Львів — Краковець», яка веде до кордону з Польщею, може стати платною. Про це 23 лютого під час брифінгу заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
fckarpaty.com.ua

fckarpaty.com.ua

«Враховуючи стан економіки України, фінансів України без концесії доріг, без створення системи платних доріг ми не побудуємо нічого нового в автодорожньому господарстві. Ми не залучимо нові гроші, не збільшимо інвестиції. На міністерському рівні я сподіваюся найближчим часом, через 2-3 тижні передати на розгляд інвесторів перший проект концесійної дороги. Сподіваюся, це буде дорога «Львів — Краковець», – заявив Пивоварський. 

Зазначимо, що йдеться про трасу від Львова до пункту пропуску "Краковець" на кордоні з Польщею (з польського боку - пункт пропуску "Корчова"). Протяжність майбутньої дороги – 84,4 км. Її почали будувати ще у 2010 році, однак до Євро-2012 змогли прокласти лише 4 км.

У 2014 році будівництво дороги планували відновити. «Укравтодор» підготував новий конкурс на визначення концесіонера для реалізації першої черги цього пілотного проекту. 

Зазначимо, що зараз в Україні відсутні платні автомобільні дороги. Закон дозволяє їх будувати, проте вимагає забезпечення альтернативного проїзду автомобілів безоплатним шляхом.

За матеріалами УНН та zaxid.net


Читайте також:
24 Лютого, 2015 09:10
Олег Як у нас ро[***] дороги вже відомо: тяп-лями і до року! А цей Пан знає, які вимоги до платних доріг у світі?!А хто буде нести відповідальність в нашій країні за якість та ДТП, з вини будівників(поки ще ніхто не відповів(наприклад Київ-Одеса), а гроші збирав!).Скоро за повітря Українське треба платити прийдеться(сидять пани в уряді, ВР і тільки "професійно" думають, як той нарід обібрати!),як у фільмі "Чапаєв":" Білі прийдуть-грабують, Червоні прийдуть-грабують і куди б то подітись бідній людини?!" БІДА ОДНА!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!