Дорослих і дітей у Львові запрошують водити гаївки. Де дивитися

1514 0
Зіркові гості події – етногурт «ЯгОди».
фото: з архіву товариства лева

фото: з архіву товариства лева

Сьогодні, 29 квітня, дорослих та дітей запрошують на галявину у сквері «На Валах», де водитимуть гаївки. Також захід можна буде переглядати наживо на ресурсах Tvoemisto.tv – у Фейсбуку та на Ютюб-каналі. Початок о 15:00.

Гаївки водитимуть учасники хору «Радуниця» (художній керівник – Наталія Манько) під музичний супровід гурту «Родинна капела». Зіркові гості – етногурт «ЯгОди». 

Читайте також: Парк сімейного відпочинку. Яким буде Шевченківський Гай через 10 років

«Маємо за мету ознайомити з давніми великодніми традиціями дітей з різних областей України, які тимчасово проживають на Львівщині, та запрошуємо усіх охочих львів‘ян», – пояснюють організатори.

Нагадаємо, що Львів на Великдень складно уявити без гаївок в Шевченківському гаю просто неба. Також їх часто проводять біля храмів, особливо в селах Львівщини і Тернопільщини. Однак вже кілька років поспіль, спочатку через карантинні обмеження, а тепер через воєнний стан – будь-які забави заборонені. Tvoemisto.tv розповідає, коли ж з’явилася гаївкова традиція у Львові, як їх водили 100 років тому і що змінилося сьогодні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!