Дорожні знаки та розмітка. Як у Львові відбувається організація безпеки дорожнього руху?

11855 1
Сьогодні на вулицях Львова, у зв’язку з ремонтними роботами, транспортний рух тимчасово змінено. Тож невдовзі на львівських дорогах з’являться нові дорожні знаки та зміниться організація руху. Tvoemisto.tv дізнавалося, хто у Львові приймає рішення про встановлення нових дорожніх знаків та розмітки, куди можуть звертатися львів’яни, які потерпають від аварійних доріг, та де найближчим часом змінять правила переїзду перехресть із кільцевим рухом.
Фото: dt.ua, volynnews.com, ves.lviv.ua, kartagoroda.com.ua

Фото: dt.ua, volynnews.com, ves.lviv.ua, kartagoroda.com.ua

Для створення умов безпеки дорожнього руху на вулицях міста, організації ремонту та утримання доріг, залізничних переїздів, впровадження заходів безпеки у місцях концентрації дорожньо-транспортного руху у Львові працює міська комісія з безпеки дорожнього руху. Питання дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків на засіданні комісії розглядають щомісяця.

Читайте також: Як міські комунальники змінюватимуть Львів? 5 локацій

Звернення громадян щодо дорожньої розмітки та дорожніх знаків

«Якщо потрібно встановити новий пішохідний перехід, то тоді слід звертатися до голови комісії (т.в.о. першого заступника міського голови Віктор Пушкарьов). У звернені слід вказати конкретне місце і обґрунтувати свої пропозиції. Якщо звернення обґрунтоване і дозволяє внести зміни з точки безпеки дорожнього руху, загальних стандартів, будівельних норм, тоді приймають відповідне рішення, – розповідає заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Сергій Журбенко.

Якщо пішохідний перехід вже встановлено, є відповідні дорожні знаки (1.32 «Пішохідний перехід», 5.35.1, 5.35.2 «Пішохідний перехід»), і слід лише оновити розмітку, то треба звернутися до балансоутримувача дорожньої мережі. Здебільшого, це до районних адміністрацій. Тому слід писати звернення на ім’я керівника райадміністрації, звертатися на «гарячу лінію міста»за номером 15-80, писати електронні звернення.

Читайте також: Де у Львові найчастіше трапляються ДТП. Адреси

Зміни на ділянках з високою аварійністю

Якщо стаються аварії, де є потерпілі чи загиблі, тоді місця концентрації дорожньо-транспортних пригод обліковують органи Державтоінспекції. Раз на рік, як правило, розглядають питання таких місць, для того щоб зменшити аварійність.І приймають відповідне рішення. Наприклад , оновлення світлофорного об’єкту, або встановлення відповідних дорожніх знаків (1.39 «Аварійно небезпечна ділянка») із зазначенням виду аварійності (7.21.1-7.21.4 «Вид небезпеки»). До таких місць підвищена увага.

Останні рішення комісії щодо зміни дорожнього руху у Львові. Майбутні проекти

Нещодавно було внесено зміни щодо правила переїзду перехрестя з кільцевим рухом Чорновола-Липинського за принципом «roundabout». Принцип було запозичено в Європі. За словами, С. Журбенко, якщо керуватися правилами, які зараз є, то виїжджати на коло можна з лівої та правої смуги, але з’їжджати з кола можна тільки з правої смуги. Тепер якщо заїжджати на коло з правої смуги, то слід повернути на першому ж повороті направо. Якщо заїжджати з лівої смуги, то з’їхати з кола можна з другого і наступних поворотів, та для цього не слід змінювати смуги руху.

Читайте також: На кругових перехрестях Львова змінять рух транспорту

Такий принцип було зроблено у вигляді експерименту, поставлено нові дорожні знаки, нанесено розмітку.

У подальшому планують проаналізувати, як ці зміни вплинули на аварійність на цій ділянці дороги. Якщо будуть позитивні результати, то вже невдовзі такі зміни буде впроваджено й на інших перехрестях із кільцевим рухом. Першим на черзі є перехрестя Кульпарківська–Володимира Великого.

«Важкі» перехрестя

У Львові є проблеми з перетином перехрестя Чорновола-Городоцька-Свободи. Щоб не потрапити в смугу для громадського транспорту на проспекті Свободи, виїжджаючи з проспекту Чорновола, слід під час перетину перехрестя триматися лівої сторони. Через те, що на тій ділянці є бруківка, розмітка довго не тримається. Два місяці максимум, – потім стирається. Відтак комісія може розглянути питання щодо встановлення знаку про напрямок руху по смугах (5.17.1 «Напрямок руху по смузі»). Однак звернень про встановлення знаку на тій ділянці поки не надходило.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
10 Листопада, 2017 13:00
Василь 1. Щоб на бруківці фарбована "зебра" не стиралась можна покласти "зеброю" бруківку іншого - білого кольору. Загальновідома практика.
2. Належить, мабуть, позначити новий пішохідний перехід на вул.Тракт Глинянський в місці між № 165 та № 152. В цьому місці пішоходи з житлового району "Лисиничі" ідуть в магазини, в агрофірму "Провесінь", яка працює, в тренажерний зал, в перукарню, в відділення сімейної медицини та ін.
Поки що пішоходи проскакують між саморобними шумахерами, але...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!