Доставка суші і магазини з цукерками у центрі Львова мають російських бенефіціарів

6022 0
«Sushi Master» і «Мармеладний кіт» мають спільного бенефіціара з Росії.
Фото: Мармеладний Кіт

Фото: Мармеладний Кіт

Доставка суші «Sushi Master» і магазини з цукерками «Мармеладний кіт», що працюють у Львові, мають російських бенефіціарів. Про це свідчать дані із аналітичної системи YouControl.

Читайте також: Зеленський підписав закон про конфіскацію російського майна в Україні

У центрі Львова працює три крамниці із солодощами під брендом «Мармеладний кіт», на проспекті Свободи, 41, на пл. Ринок, 43 та на вул. Галицькій, 9.

За даними з аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Мармеладний кіт» є троє росіян.

ТОВ «Мармеладний кіт» зареєстроване у Києві у 2020 році. Одним із співзасновників є компанія «ІГ Нідерланди Б.В. (YG Nederland B.V.), вона має 95% у цьому бізнесі. Ще 5% має киянка Ганна Островська. Утім кінцевими бенефіціарами є троє громадян Росії - Максим Коротков з Москви, Микита Касьянов з Московської області і Олексій Павлов з Краснодара.

З української та російської сторінок бренду в Instagram видно, що у компанії працює спільний маркетинг, збігаються акції. У Росії працює 16 магазинів, також вони працюють і за кордоном.

Читайте також: Козицький створив робочу групу, яка шукатиме майно рф та її резидентів на Львівщині

Олексій Павлов з Краснодара також є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Суши мастер Україна». Компанія займається ресторанним бізнесом, зокрема послугами мобільного харчування, тобто доставкою суші. Зареєстрована вона у Києві у 2016 році. Sushi Master позиціонує себе як міжнародну мережу японської та паназіатської кухні у форматі Fast Casual та Take Away.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

Рекламуючи свою продукцію, компанія каже, що скеровує кошти на підтримку Збройних сил України. У Львові вони працюють за адресою вулиця Зелена, 176. Окрім Львова Sushi Master працюють у понад 40 містах країни.  

За даними з аналітичної системи YouControl, керівником ТОВ «Суши мастер Україна» є та ж Ганна Островська, киянка яка має 5% ТОВ «Мармеладний кіт». Кінцевими бенефіціарами з частками по 50% є Олексій Павлов з Краснодара, що також має частку у ТОВ «Мармеладний кіт» та Алекс Яновський, громадянин США.

Є ще холдинг Х100, якому належать права на мережу Sushi Master, вони продають франшизи. Компанія стверджує, що засуджує війну росії проти України і підримує ЗСУ. А також повністю зупиняє розвиток мережі та інвестиції у російській федерації. Мажоритарним акціонером Холдингу Х100 є громадянин США Алекс Яновський. «Будь-які інші компанії не мають права представляти бренд ні в Україні, ні у світі», – стверджують у компанії. 

Нагадаємо, що керівник Львівської ОВА Максим Козицький створив міжвідомчу робочу групу, яка шукатиме на території Львівщини об’єкти, право власності на які належить російській федерації та її резидентам. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!