Доступний транспорт та нові спортивні майданчики: як Львів стане дружнім до дітей

1947 0
У співпраці з UNICEF Львів розроблятиме стратегію створення комфортного середовища для життя і розвитку дітей у місті.
Фото: Jeshoots.com

Фото: Jeshoots.com

Львівська міськрада у співпраці з Інститутом міста та за підтримки UNICEF розробляє документ, який би сприяв створенню комфортного середовища для життя і розвитку дітей у місті. Про це у коментарі для Tvoemisto.tv розповіли депутатка ЛМР Уляна Пак та керівник стратегічних програм Інституту міста Андрій Пундор.

За їхніми словами, стратегія створення комфортного середовища для життя і розвитку дітей у місті має запрацювати у Львові у 2019 році. У її межах реалізують декілька проектів, з яких орієнтовно 3-5 уже наступного року. Як приклад вона називає покращення харчування дітей у школі, будівництво нових дитячих і спортивних майданчиків, тренінги з безпеки дорожнього руху. Окрім того, особливу увагу звернуть на інфраструктуру міста. Йдеться не лише про доступність транспорту для дітей, але й комфортне пересування для мам з візочками.

Читайте також: «У тебе попереду пригода». Як я готую сина до того, що його садочок піде на канікули

Попри те, що над стратегією почали працювати ще рік тому, поки що є лише каркас-чернетка документа. Як зазначає Уляна Пак, активну роботу над стратегією почали нещодавно, коли дізналися, що UNICEF повертеться до України. Тож Львів подав заявку на участь у програмі «Місто, дружнє до дітей та молоді». Серед понад 150 заявок місту вдалося посісти 20 місце. Якщо Львів виконає всі умови UNICEF, то отримає статус міста, дружнього до дітей та молоді.

Окрім того, 1 червня UNICEF разом з українським Урядом організували Міжнародний форум громад, дружніх до дітей та молоді. Там Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що 1% податків залишатимуться в містах і скеровуватимуться на покращення становища дітей у Львові та розвиток дитячої і молодіжної інфраструктури. За словами Уляни Пак, йдеться про «десятки, а то й сотні мільйонів гривень». Водночас Андрій Пундор зазначає, що тут йдеться про державний бюджет на 2019 рік, тому до кінця 2018 року цих додаткових коштів Львів не матиме.

Читайте також: Як правильно одягати дітей влітку. Поради МОЗ

Наразі робоча група працює над вибором проектів для реалізації в рамках стратегії. У середині липня цей перелік подадуть до UNICEF, який долучиться до їхнього фінансування. Андрій Пундор виділяє декілька пріоритетних напрямків:  

  1. Здоров’я дитини (профілактика хвороб, вагітність, пологи та ранній розвиток дитини, здорoвий спосіб життя)
  2. Освітні заходи (дозвілля та культура)
  3. Безпека дитини (робота з проблемними підлітками у школі, арт-терапія для підвищення самооцінки дітей, фізична безпека)

Ганна Аргірова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!