На правах реклами

Дотягувач для дверей: за яких умов його можна встановити на вулиці

670 0
Окрім коректної роботи полотна, фурнітури й додаткової зручності, дотягувачі також допомагають зберегти холод в приміщенні влітку та тепло в зимовий період.

Що таке дотягувач дверей

Активне користування дверима з часом може зламати навіть якісну фурнітуру. Особливо це стосується входів у громадських місцях, де потік людей кожного дня надзвичайно великий. Це насамперед торгові центри, магазини, офіси та інші комерційні приміщення.

Крім цього, поспішаючи, відвідувачі не завжди зачиняють двері акуратно та правильно. Саме для розв'язання цих завдань потрібно встановлювати дотягувачі дверей

Особливості морозостійких дотягувачів

Пристрій дотягування дверей повинен працювати не ламаючись за будь-якої температури. Від чого це залежить? Основою дотягувача, на якій зав’язаний принцип його роботи, є корпус із пружиною, який наповнений маслом. При відчиненні дверей тиск важеля створює зворотне зусилля на неї, яке спрямовується на закривання дверей.

Коректна робота всього механізму при низьких морозних температурах залежить насамперед від в'язко-температурних параметрів масла. Провідні виробники (наприклад, RYOBI) роблять особливий акцент на цьому, використовуючи спеціальне термоконтактне масло. Його характеристики дозволяють працювати дотягувачу як при низьких, так і високих температурах.

Окрім того, морозостійкий дотягувач в ідеалі повинен мати механізм, який спеціально сконструйований та підготовлений для роботи на вулиці. Йдеться насамперед про систему клапанів для вільного протікання масла, можливості регулювання та налаштування швидкості закривання і дохлопу. Внутрішні деталі механізму мають бути виконані зі зносостійких міцних матеріалів. Товщина металу корпуса повинна бути більшою, ніж у звичайних пристроїв дотягування.

Переваги та недоліки

Правильно встановлений та налаштований дотягувач, по суті, не має недоліків. А ось переваги від його використання особливо відчутні, серед яких можна виділити наступні:

  • Дверне полотно відкривається та зачинається без різких рухів, що створює додаткову безпеку для відвідувачів приміщення;
  • Двері рухаються плавно без ривків, що позитивно впливає на термін експлуатації як полотна, так і всієї фурнітури;
  • Відстній шум від стуку дверей при закриванні;
  • Двері та стіни захищені від ударів;
  • Відвідувачам не потрібно витрачати час на закривання дверей;
  • Правильне закривання дверей призводить до економії тепла всередині взимку та прохолоди в літній час.

 

 

Як вибрати дотягувач дверей для роботи на вулиці та морозі

При виборі вуличного дотягувача, який повинен працювати при низьких температурах, обов’язково потрібно впевнитись, що він призначений для таких умов. Ці характеристики вказуються у паспорті, або безпосередньо маркуванням на самому виробі. В більшості подібних дотягувачів мінімальна температура для роботи становить -30 градусів за Цельсієм. За таких умов масло повинне зберігати плинність, а сальники мають бути виготовлені з морозостійкої гуми. Це той мінімум, який потрібно знати перед вибором подібного пристрою. 

Також для правильної роботи спеціалісти радять двічі на рік проводити регулювання клапанів: за допомогою спеціальних гвинтів необхідно відкрити отвори в системі клапанів, щоб масло вільніше переміщалося всередині корпусу. Це робиться задля того, щоб дотягувач не почав раптово працювати повільніше або взагалі не щільно закривати дверну стулку. 

Що станеться при встановленні звичайного дотягувача дверей на вулиці

Якщо на вхідних дверях на вулиці поставити дотягувач, який не призначений для роботи в таких умовах, то він швидко вийде з ладу. А саме – масло в ньому затвердне, що призведе до заклинювання, тож він припинить  відкривати й зачиняти двері.

Як правило, після подібної неправильної експлуатації пристрої дотягування не надаються до ремонту. Саме тому так важливо зважати на умови, за яких вони повинні працювати й суворо їх дотримуватися.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!