Довгобуд Народного дому у Великих Грибовичах облаштують під житло для переселенців

1733 0
У будівлі планують розмістити 100-150 переселенців.
Фото/ЛМР

Фото/ЛМР

Будівлю Народного дому у селі Великі Грибовичі, де ремонтні роботи завершені на 90%, перепрофілюють для тимчасового проживання внутрішньо переміщених людей. Це планують зробити на благодійні кошти, повідомили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Читайте також: На Львівщині для потреб переселенців можуть викупити понад 1200 квартир

«Народний дім у с. Великі Грибовичі почали будувати у 2006 році. Це довгобуд, що зводився і за державні, і за обласні кошти. Він на 90% готовий, але завершити його через воєнний час ми не зможемо. Залишити простоювати такий об’єкт — не є розумним, тому після численних нарад та консультацій прийняли рішення скоригувати проєкт таким чином, щоб таки завершити ремонти в Народному домі і тимчасово поселити тут людей, що втратили свої домівки», – повідомив директор департаменту Юрій Лукашевський.

За попередніми підрахунками, тут зможуть тимчасово розмістити 100-150 переселенців. У будівлі є 17 кімнат по 20 квадратних метрів, а також кілька приміщень для відпочинку, їдальні та кухні. Без суттєвих перепланувань вдасться облаштувати 8 душових та 10 санвузлів, 2 кімнати для прання та сушіння одягу. Зі слів Лукашевського, також є можливість встановити палетний котел, що убезпечить від використання російського газу.

На останньому засіданні виконкому ЛМР ухвалили рішення про перепрофілювання будівлі та дозволили залучити благодійну допомогу на завершення робіт – йдеться про суму у розмірі 15-20 млн грн.

Читайте також: На Львівщині збудують ще три модульні містечка для переселенців. Де вони з’являться

Після завершення війни Народний дім планують повернути до його першочергового призначення – працюватимуть гуртки, художні колективи тощо.

Нагадаємо, що у Дрогобичі, що на Львівщині, готові побудувати нові багатоповерхівки для переселенців. У мікрорайоні вулиці Євгена Коновальця є можливість спорудити кілька багатоквартирних будинків, аналогічно на вул. Пилипа Орлика. Загалом місто може забезпечити побудову понад 15 тис. нових осель для внутрішньо переміщених осіб. А у Львові 7 квітня розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Також на Львівщині планують добудувати коледжі, гуртожитки та санаторії, щоб розмістити до 15 тисяч переселенців.

Фото з сайту ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!