Довгобуд у Львові планують перетворити на торговельний центр

6648 0
Виконком ЛМР дозволив розробити детальні плани території в трьох районах міста.
фото: projeto-a.com

фото: projeto-a.com

Детальний план території в районі вулиць Княгині Ольги та Володимира Великого розроблятимуть з огляду на звернення ПрАТ «Комплекс водних видів спорту». Як повідомив під час засідання виконкому головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, підставою для розробки ДПТ є наміри підприємців перетворити ще радянський довгобуд біля басейну на торговельний центр.

«Водночас це дозволить впорядкувати територію довкола цієї будівлі і навести лад з МАФами», – сказав Юліан Чаплінський.

Цю споруду розпочали зводити ще в другій половині 70-х років минулого століття під будинок культури ЛАЗу, однак не добудували.

Читайте також: У Львові затвердили містобудівні умови для 23-х об'єктів. Перелік

Власником «Комплексу водних видів спорту» є депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андріян Гутник.

Крім того, виконком дозволив розробити ДПТ в районі вулиць Газової, Балабана, Куліша та Джерельної за зверненням ТОВ «Парк-Блюз». Головний архітектор Львова розповів, що в цьому місці планують розвивати діловий квартал з музеєм в районі заводу ялинкових прикрас.

Власниками ТОВ «Парк-Блюз», яка зареєстрована по вулиці Газовій, є Любомир та Ярина Бориси.

Змішаний квартал ділової та житлової забудови планують звести в районі мотозаводу по Городоцькій. З проханням на розробку детального плану до міської влади звернулося ТОВ «Тигрове око», що займається торгівлею насінням, саджанцями, добривами та садово-городнім інвентарем. Юліан Чаплінський зазначив, що ініціаторам поставили умови звести в цьому районі об’єкт соціальної інфраструктури, однак не уточнив, про який саме об’єкт ідеться.

Тарас Базюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!