Довідки з військкомату не треба, – прикордонники

2202 0
Державна прикордонна служба спростовує інформацію, яка дуже активно розповсюдилася в українських ЗМІ.

Прикордонники не мають права вимагати довідку з військкомату. Під час перетину кордону пред’явлення довідок такого типу не передбачено законодавством.

Документами, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка. Під час перевірки документів з'ясовується також наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон, – інформує Державна прикордонна служба.

Читайте також: Все, що треба знати про мобілізацію. Поради юриста

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом вирішили відпускати українців призовного віку за кордон лише при наявності довідки з військкомату.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!