Дозвіл на перепланування квартир скоро може бути непотрібним

1729 0
Уряд підготував законопроект, яким скасовує низку дозвільної документації у будівництві. Зокрема, після набрання ним чинності переобладнання та перепланування квартир не потребуватиме жодних дозволів, а здійснення реконструкції та капітального ремонту квартир, інших частин будівель і споруд буде значно спрощено.

Їх категорія складності як окремого об’єкту будівництва буде нижчою, що суттєво вплине на вимоги щодо експертизи проекту та дозвільні процедури, повідомили tvoemisto.tv у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Документ передбачає також визначення переліку об’єктів будівництва та будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання документа, що дає право на їх виконання, та після завершення яких об’єкт не потребує прийняття в експлуатацію.

Крім того, поняття «об’єкт будівництва» законопроектом поширюється на частини будівель і споруд, якими, зокрема, є квартири у багатоквартирних житлових будинках. За словами фахівців, це забезпечить можливість здійснення реконструкції та капітального ремонту таких квартир відповідно до містобудівного законодавства.

Відтак, проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування жилих приміщень» усуває подвійне регулювання одних і тих же процедур, уніфікує їх та спрощує.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!