У Львові заборонили видавати нові дозволи на будівництво в районі Під Голоском

5924 0
Місто заборонило видавати нові містобудівні умови та обмеження на нове будівництво у районі Під Голоском.
Фото: скрін-шот із відео

Фото: скрін-шот із відео

Виконком ЛМР призупинив видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у районі району Під Голоском. За таке рішення сьогодні, 29 травня, проголосували члени виконавчого комітету.

Читайте також: Як планують упорядкувати район Під Голосокм. Візуалізація

Як розповів під час засідання заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач, детальний план території на цей район розробити та затвердили у 2013 році. З того часу у ДПТ внесли дев’ять змін. Детальний план розрахований на 26 тисяч мешканців, при чому що наразі місто видало дозволів на 18 тисяч мешканців. 

До того, як район почали масово забудовувати житлом, район був переважно садибного типу й там жили 1750 мешканців. 

Мешканці району останні кілька років влаштовують протести проти масової забудови району, й вимагають припинити його забудовувати без належної інфраструктури, зокрема прокладання вулиць, будівництва дитсадків та шкіл.

Як пояснив Любомир Зубач, детальним планом району передбачені три школи та сім дитсадків, сквер, спорткомплекс та поліклініка. Наразі будують лише один приватний дитсадок, який забудовник має передати місту. Його будівництво затягується. На решту об’єктів або лише розробляють земельну документацію, або вже затвердили. 

Тож виконком та мешканці домовились наступного тижня спільно виїхати на район, аби згодом розробити новий детальний план території, внісши зміни до зонінгу Шевченківського району.

«Ці зміни мають мати за пріоритет покращення транспортного, спортивного та рекреаційного середовища. У попередньому детальному плані ці аспекти не врахували», – сказав Любомир Зубач.

Читайте також: Петиція про збереження зеленої зони на Малоголосківській набрала необхідні голоси

Тому виконком вирішив тимчасово не видавати нові дозволи на будівництво, а також призупинити видачу нових дозволів на внесення точкових змін у затверджений детальний план.

Додамо, що наразу в районі є дві повноцінні вулиці: Малоголосківська та Під Голоском. Наразі проєктують нову вулицю, що їх з’єднає.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!