ДПА після четвертого класу складатимуть із двох предметів

2327 0
Атестація матиме виключно моніторинговий характер, а завдання ДПА для дітей укладатимуть самі вчителі.
Фото: uezd.com.ua

Фото: uezd.com.ua

Міністерство освіти та науки пояснило, як відбуватиметься державна підсумкова атестація (ДПА) учнів, які закінчили четвертий клас. Діти писатимуть контрольні роботи з української мови (передбачає оцінювання результатів навчання одразу з української мови та читання) і математики, повідомляє прес-служба Львівської ОДА. У минулі роки діти здавали українську мову та читання окремо.

Школи самостійно визначають терміни проведення державної підсумкової атестації учнів 4-х і 9-х класів, «останніх дзвоників» та випускних вечорів.

Читайте також: Як складатимуть ЗНО у 2018 році: особливості та нововведення

У школах, де діти вивчають чи навчаються мовою національної меншини, за бажанням батьків та педагогічного колективу учні можуть додатково проходити ДПА з третього предмета: мови національної меншини. Як і раніше, рішення про проведення відповідного ДПА має бути затверджене рішенням педагогічної ради закладу та письмовими зверненнями батьків.

Міністерство підкреслює, що результати ДПА не враховуються під час виставлення річних оцінок з предметів, з яких учень проходив атестацію. Тобто оцінки за ДПА виставляються у табелі учня в окремій колонці і не впливають на оцінки за семестри чи рік.

Також у міністерстві нагадали правила проведення ДПА для учнів, які закінчили дев’ятий клас.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!