Dragon Capital придбав Львівський індустріальний парк

5807 0
Індустріальний парк планували будувати ще в 2016-му році.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Компанія Dragon Capital придбала проєкт індустріального парку «Рясне-2», що розташований на земельній ділянці площею 23,5 га у Львові, у компанії CTP, одного з найбільших промислових девелоперів Європи. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Згідно з концепцією, на території індустріального парку мають бути шість складських і виробничих приміщень площею 140 тис. кв. м. Проєкт розташований на трасі М10, у напрямку до кордону з Польщею, на відстані 60 км від КПП «Краковець».

«Це вже другий індустріальний парк у портфелі активів нерухомості Dragon Capital. Перший проєкт, Індустріальний парк Е40, розташований на ділянці площею 49 га на Житомирській трасі, в 20 км від Києва. Ми віримо у перспективність сектора промислової та логістичної нерухомості», – каже генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

Читайте також: Львівська міська рада інвестувала 20 млн гривень в індустріальний парк у Рясному

Додамо, що Львівська міська рада продала понад 20 га землі під проект індустріального парку, який планували будувати ще в 2016-му році. Однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Проте на початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку, а наприкінці 2018-го Андрій Садовий повідомив про повернення Львова до ідеї будівництва індустріального парку.

21 листопада 2019 року адвокати Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосили підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому. Потім з’ясувалося, що підозру також було вручено начальнику міського управління земельних ресурсів Сергію Коровайнику. Справа стосувалася, власне, земельної ділянки, яка була виділена під Індустріальний парк у Львові, але, як виявилося, не належала Львову.

Зазначалося, що підозрювані завдали збитків громадянам і державі на суму 93,5 мільйони гривень. САП просила заставу для Садового в розмірі 50 млн грн. 5 грудня 2019 року суд відпустив міського голову ЛЬвова під особисте зобов'язання і скасував заставу.

Довідка

Dragon Capital – найбільша інвестиційна компанія України, яка працює в сфері інвестицій та фінансових послуг. Компанія заснована європейським банкіром та аналітиком Томашем Фіалою спільно з українськими партнерами у 2000 році в Києві. Інвестиційним партнером, серед інших, є американський фінансист, біржовий інвестор Джордж Сорос.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!