Драму «Погані дороги» Наталки Ворожбит висунули на «Оскар»

1121 0
Стрічка української драматургині представлятиме Україну на премії «Оскар у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».
Фото: cinema.in.ua

Фото: cinema.in.ua

Український Оскарівський Комітет обрав стрічку, що представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм». Нею стала картина Наталки Ворожбит «Погані дороги» («Bad Roads»). Про це йдеться на Фейсбук-сторінці ДержКіно Україна.

Читайте також: У Львові покажуть документальний фільм про Героя України Тараса Матвіїва

Фільм від України цього року обирали 11 членів Українського Оскарівського комітету. Участь у національному відборі брали 5 фільмів, всі вони є створеними за державної підтримки.

Стрічка «Погані дороги» отримала 5 голосів та 3 додаткові бали (даються за світову прем'єру на фестивалі класу «А», нагороду на фестивалі класу «А» та рецензії у міжнародних профільних виданнях). Стрічка Valentyn Vasyanovych «Відблиск» – 2 голоси та 2 додаткових бали, фільм Олега Сенцова «Носоріг» – 1 голос та 2 додаткових бали, фільм Катерини Горностай «Стоп-земля» – 3 голоси та 3 додаткових бали, фільм Віллена Новака Чому я живий – 0 голосів та 0 додаткових балів.

Довідково

«Погані дороги» – екранізація однойменної п'єси 2017 року режисерки та сценаристки Наталії Ворожбит. Стрічка складається з п'яти різних новел, об'єднаних однак темою доріг.

Це п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

Сюжет п'єси та фільму «Погані дороги» описує події що відбуваються з місцевими мешканцями та українськими військовими на Донбасі на фоні російсько-української війни. В основу сюжету п'єси та фільму лягли документальні історії занотовані Наталкою Ворожбит на сході України у 2015 році під-час збору матеріалу для фільму «Кіборги».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!