Дрогобич першим в Україні записуватиме дітей у школу на блокчейні

3657 0
Заявки батьків щодо запису до навчальних закладів будуть вноситись у базу даних, захищену від фальсифікації.
ілюстративне фото: www.dtv.dn.ua

ілюстративне фото: www.dtv.dn.ua

Дрогобицька міська рада запустила в публічне тестування запису до середніх навчальних закладів міста на основі технології Blockchain. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на керівника проекту Станіслава Гайдера.

Усі заявки батьків щодо запису до навчальних закладів будуть вноситись у базу даних, захищену від фальсифікації.

«Усі заяви до перших класів, які подані станом на березень вже внесені, а наступні заяви батьки можуть вносити і перевіряти самостійно. У квітні плануємо впровадити таку ж базу по дитячих садках, саме зараз відбувається тестування системи», — каже Станіслав Гайдер.

Читайте також: Уроки на вибір учня та доплати вчителям. Як планують змінити середню школу в Україні

За його словами, технологія Blockchain — це повністю прозорі процеси в освіті. Система побудована так, що надійно захищає персональні дані заявника і дитини.

«Ми відновлюємо довіру до місцевого самоврядування, оскільки з цією системою ми усуваємо корупційні ризики: директор школи надає освітні послуги, а не приймає рішення, хто потрапить до класу, а хто — ні», — пояснює він.

Наразі відділ інформаційних технологій та аналізу виконкому Дрогобицької міськради розробляє дорожню мапу використання технології Blockchain і в інших сферах міста, зокрема реєстрації заяв на отримання земельних ділянок, у реєстрі комунального майна, договорів тощо.

Блокчейн, тобто ланцюжок блоків транзакцій — розподілена база даних, що зберігає впорядкований ланцюжок записів (так званих блоків), що постійно довшає. Дані захищено від підробки та спотворення.

Нагадаємо, що Дрогобич очолив рейтинг прозорості муніципалітетів України у 2018 році. Додамо, що 22 березня у Львівській міській раді проведуть відкриту зустріч щодо впровадження технології Blockchain в межах міської інфраструктури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!