Друга хвиля Covid-19 у Львові та коктейлі Молотова на барикадах у Білорусі. Головне за ніч і минулу добу

14183 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Covid-19 – Головне. В уряді готуються до 2 тисяч випадків Covid-19 і 50 смертей щодня. Планують до 15 вересня збільшити кількість щоденних ПЛР-тестувань до 30 тисяч та запровадити категорії осіб для тестування, аби детальніше розуміти, де хвороба поширюється швидше.

Читайте також: Друга хвиля. Які ще лікарні розгортають для хворих з Covid-19 на Львівщині

Міністр охорони здоров’я Степанов наголошує, що в Україні паралельно зі збільшенням виявлення хворих на Covid-19 зростає кількість госпіталізованих із коронавірусом, тож влада готує лікарні «другої хвилі». Зокрема, Львівська область перейшла поріг щодо 50% (52,48%) заповненості ліжок.

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. У червоній зоні залишилися Албанія, Болгарія, Чорногорія, Польща. У зелену зону перемістилися Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Грузія, Литва, Канада. У ній залишається Єгипет, Туреччина та Хорватія.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 130 осіб (125 – напередодні). Разом 10 981. Одужало – 2 936 (плюс 12), померло – 305 (3 – за добу).

Лабораторні центри провели 635 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику становить 1 114.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 008 осіб (1 199 за попередню добу). Загальна кількість 81 957 пацієнтів. Одужало – 44 359 (плюс 387), померло – 1 922 особи (плюс 25).

Читайте також: Карантин не зупинив вірус. Що ми маємо з Covid-19 зараз

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 10 981 (деталі – дивися вище), далі Київ – 9 564 осіб (плюс 66), Рівненська – 6 923 (плюс 83 осіб) та Чернівецька – 6 777 (плюс 108) області.

«Лідери» за добу: Львівська – 130 нових випадків і 3 померлих, Івано-Франківська – відповідно, 121 і 1 та Харківська області – 117 нових випадків, 2-є померлих.

Білорусь – Другий день протистояння. ОМОН у столиці Білорусі уночі жорстоко розганяв протестувальників. Поліція відкрила вогонь, було чути вибухи світло-шумових гранат. Влада пригнала військову техніку.

Протестувальники у відповідь закидали силовиків коктейлями Молотова. Почали зводити барикади. На Білоруському металургійному заводі почався страйк. Затримали 60 осіб.

У додатку Google Maps створено інтерактивну мапу мітингів у білоруській столиці.

Центральна виборча комісія Білорусі оновила попередні підсумки виборів президента – в Лукашенка 80,08% голосів, у Тихановської – 10,09%.

Читайте також: «Білорусь – не в’язниця!» У Львові вийшли на акцію солідарності з білоруськими протестувальниками

Світлана Тихановська подала скаргу до Центрвиборчкому, в якій вимагає визнати недійсними результати виборів. Вона вважає, що перемогла на виборах і хоче мирної передачі влади. А Лукашенко заявив, що до мітингів невдоволених у Білорусі причетні «ляльководи» з Чехії, Польщі, України та інших країн і поїхав на ознайомлення з реалізацією проєкту в сільському господарстві.

Насильство у Білорусі засудили в ЄС, ПАРЄ та ООН. Прем’єр Польщі Моравецький звернувся до президентів Європейської ради і Єврокомісії щодо скликання надзвичайного саміту. Однак це малоймовірно – інституції Брюсселя перебувають у відпустках. У свою чергу, президент РФ Путін привітав Лукашенка з перемогою.

Під час штовханини на акції під посольством Білорусі в Києві затримали колишнього політв’язня, кримчанина Олександра Кольченка і ще п’ятьох учасників. На них складено протоколи.

Читайте також: Російські спецслужби намагались завербувати львів’янку

«Слуги народу» – Економіка України. Кабмін призначив двох нових заступників голови Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості – Іващенка та Немілостівого.

Раніше Печерський райсуд засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час санації «Феодосійського судомеханічного заводу». У 2014 цей же суд звільнив його від криміналу.

Немілостівий був першим заступником міністра промислової політики в уряді Азарова (2010-2011 роки). Його син замішаний у «розпилі» держкоштів, які мали піти на ракетобудівну програму.

МВС України не надало суду рапорт про звільнення одіозного ексміліціянта Татарова, завдяки чому останній зумів повернути собі посаду.

Вчені проаналізували статтю в.о. міністра Шкарлета на докторську дисертацію. Виявилося, 87,4% роботи – плагіат.

У 2020 році падіння ВВП України становитиме 6% замість очікуваних у квітні 4,2%. Серед головних припущень – висока ймовірність настання другої хвилі пандемії Covid-19 у другому півріччі 2020 року.

На українському ринку склався дефіцит гречаної крупи, високі ціни, найімовірніше будуть підніматися і надалі. За офіційною статистикою, гречки в Україні посіяно лише половина від мінімальної потреби.

Читайте також: У будівлі, яку реконструював Григорій Козловський, відкриють океанаріум

Кравчук в ТКГ по Донбасу. Новий представник України у ТКГ щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Кравчук готовий спілкуватися з цивільними представниками окупованих територій, аби вони схилили Кремль до припинення війни.

Він підтримує ідею експрем’єра Фокіна поїхати на окуповану територію, але ще не визначився, чи хоче бачити в делегації Медведчука.

Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!