Друга хвиля Covid-19 в Україні почнеться у жовтні та причини вибуху в Бейруті. Головне за ніч і минулу добу

4169 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
ФОТО: DARYA TRYFANAVA FOR UNSPLASH

ФОТО: DARYA TRYFANAVA FOR UNSPLASH

Covid-19 – Головне. У Львові не вводитимуть додаткових обмежень у зв’язку з потраплянням до «помаранчевої» зони. «Фітнес-центри та хостели у Львові працюватимуть з дотриманням усіх карантинних норм. Моніторингові групи перевірятимуть дотримання цих правил», – заявив мер Садовий.

Міський голова Тернополя Надал запевняє, що потрапляння міста до червоної зони є наслідком суттєвого збільшення тестувань громадян. «Станом на 2 серпня Тернопіль за всіма показниками відповідав зеленому рівню».

Читайте також: У Міносвіти назвали дві дати початку навчання в вишах

У реанімаціях Центральної міської клінічної лікарні та Першої міської клінічної лікарні Івано-Франківська, де лікують хворих на Covid-19, більше немає вільних місць.

У МОЗ готуються до другої хвилі поширення Covid-19 в Україні, яка найбільш імовірна з жовтня. Головний санітарний лікар Ляшко закликав українців вакцинуватися від грипу, щоб уникнути одночасного перенесення грипу та коронавірусної хвороби, а також щоб полегшити роботу медикам.

Міністерство за майже півроку не спромоглося закупити жодного апарату штучної вентиляції легень.

Міністр інфраструктури Криклій заявив, що пасажирські потяги Укрзалізниці планують зупиняти у червоній зоні для висадки пасажирів, але посадки на цих зупинках не буде.

Чорногорія внесла РФ до списку країн, громадяни яких зможуть в’їжджати в країну без жодних додаткових умов. Чорногорія відкрила кордони для українців близько місяця тому, але залишила низку обмежень, попри те, що індекс захворюваності в нашій країні майже вдвічі нижчий, ніж в РФ – 72,8 проти 127,2.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 146 осіб (138 – напередодні). Разом 10 067. Одужало – 2 506 (плюс 101), померло – 273 (6 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 102 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 610.

Читайте також: В Україні вводять ще одне обов’язкове щеплення для дітей

В Україні Covid-19 виявлено у 1 061 осіб (990 за попередню добу). Загальна кількість 74 129 пацієнтів. Одужало – 40 613 (плюс 737), померло – 1 764 особи (плюс 26).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 10 067 (деталі дивися вище), далі Київ – 8 662 осіб (плюс 108), Рівненська – 6 355 (плюс 85 осіб) та Чернівецька – 6 229 (плюс 86) області.

«Лідери» за добу: У Львівській – 146 нових випадків, у Харківській – 143, в Івано-Франківській областях – 127 нових випадків, у Києві – 108 (ще 32 у Київській області).

Вибух у Бейруті. Великий вибух, який стався в ліванській столиці Бейрут, за даними на сьому годину ранку, призвів до загибелі 78 осіб, майже 4 тисяч людей поранені.

За словами свідків, будинки на відстані до 10 кілометрів були пошкоджені, а відео місцевих ЗМІ показувало, що автомобілі були зруйновані і перекинуті.

Попередньо повідомлялося, що джерелом вибуху стала велика пожежа на складі петард, який розташований біля порту в Бейруті. Пізніше міністр внутрішніх справ Лівану Фехмі заявив, що причиною міг бути склад з величезною кількістю нітрату амонію.

Читайте також: Львівський суд оштрафував чоловіка за заклик скасувати карантин і закрити «Епіцентр»

Верховна Рада оборони Лівану рекомендувала запровадити в Бейруті на 2 тижні режим надзвичайного стану.

Президент США Трамп заявив, що не вірить, що вибух у ліванському Бейруті – це результат атаки і вибуху бомби. Натомість у Пентагоні кажуть, що немає ніяких ознак нападу на Бейрут і вони не знають, про що говорить президент.

Аваков – Коломойський. Радник голови Офісу президента Єрмака з антикризових комунікацій Подоляк вважає, що президент Зеленський уже показав міністру внутрішніх справ Авакову, що той не може перетягувати на себе роль керівника держави. Каже, «що це не питання однієї розмови. Це – питання поведінкових внутрішніх реакцій».

У Клівленді (США) ФБР у вівторок прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Коломойський.

Бойовики в Білорусі – Дострокові Вибори. Президент Білорусі Лукашенко заявив, що бойовики ПВК «Вагнера», затримані в Білорусі, в усьому зізналися: їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок. «Ми маємо свою країну, країна має закони. Кому як не нашим рідним братам-росіянам і керівництву не знати ці закони?», – сказав він.

Читайте також: Уже не райцентр. Чи знають у Пустомитах, що з ними буде після втрати статусу

Йому також відомо про ще одну групу бойовиків, яка ховається десь на півдні Білорусі.

Офіційна представниця МЗС РФ Захарова заявила, що вина 33 затриманих росіян у Білорусі не доведена. «Ми їх в образу не дамо», – сказала вона.

У вівторок, 4 серпня, почалося дострокове голосування на виборах президента Білорусі. Воно триватиме до 8 серпня, основний день виборів – 9 серпня. Паралельно з виборами Білорусь збере війська на кордоні з РФ.

Covid-19 у світі. У Польщі приріст нових хворих на коронавірус вчетверте за останні 7 днів встановив рекорд – інфіковані ще 680 хворих. Попередній «антирекорд» складав 658 заражень.

Німецька медична асоціація Marburger Bund заявила, що Німеччина вже потерпає від другої хвилі епідемії коронавірусу.

Туристи, які в’їжджають до Греції, відтепер повинні заплатити додатковий збір в розмірі 20 євро за медичні послуги.

Читайте також:  Іноземці з «червоної» зони можуть в’їжджати в Україну зі аналізами на Covid-19

Світ може зіштовхнутися з «катастрофою поколінь» через закриття шкіл під час пандемії Covid-19.»Якомога безпечніше повернення учнів до шкіл і навчальних закладів має стати головним пріоритетом, коли передачу коронавірусу зможуть контролювати», – заявив генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш.

Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!