Друга половина жовтня потішить українців теплою погодою

4093 0
У Львові синоптики прогнозують потепління. Очікується середня температура +9°С вдень та +3°С вночі.

Вважається, що після Покрови настає справжня осінь, з нічними морозами та снігом. Проте не цього року – за попередніми прогнозами синоптиків, друга половина жовтня потішить досить приємною погодою з денною температурою від +10°С до +18°С, залежно від регіону. Опади очікуються незначні.

Погода в північних та центральних областях

На півночі, в Києві, Чернігові, слабкий дощ пройде 14 жовтня, і до закінчення другої декади місяця. Ймовірність опадів 23-24 числа становить 75. Нічна температура в Києві від +3°С до +6°С, в Чернігові можливо до +1°С. В останню декаду переважатиме сонячна погода, з невеликою хмарністю. Денна температура буде поступово знижуватись від +13°С – до +9°С.

В центральних регіонах, а саме в Вінниці, за прогнозом Мета Погода, ймовірність опадів з 16 по 22 жовтня становить 0%. Денна температура порадує відносним теплом: від +13°С – до +15°С. Ночі очікуються значно прохолоднішими: від +3°С до +6°С.

Синоптична картина жовтня на сході та півдні

На сході країни, в Харкові та Дніпрі з середини місяця пануватиме суха жовтнева погода. Вологість повітря становитиме 45%-50%, лише в нічні та вранішні часи тумани піднімуть вологість до 85%. Нічна температура коливатиметься від +2°С до +7°С. Денні покажчики наприкінці другої декади становитимуть +15°С – +17°С, а ближче до кінця жовтня зміняться – до +10°С.

В південному регіоні, в Одесі, Миколаєві та Херсоні з 14 жовтня очікується мінлива хмарність, проте ймовірність опадів становить лише 5%. На противагу прохолодним ночам з температурою від +5°С до +8°С, денні покажчики очікуються набагато приємнішими: від +14°С – до +18°С.

Погода в західних областях

На заході країни, у Львові, синоптики прогнозують потепління. Очікується середня температура +9°С вдень та +3°С вночі. Хмарність буде чергуватися з сонячними днями, до третьої декади місяця опадів не передбачається. З 22 жовтня можливі невеликі та короткочасні дощі.

В Ужгороді та Мукачеві слід очікувати теплішої погоди, з середньою температурою у +14°С вдень. Більшість днів місяця будуть ясні та теплі, без опадів.

Івано-Франківськ потішить місцевих жителів та гостей міста теплими, але хмарними днями, температура не буде опускатися нижче +12°С. В окремі дні, 20-23 жовтня, слід очікувати від +18°С до +20°С. В кінці місяця температура знизиться до позначки +10°С.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!