Друге дихання: у Львові відновили балкони на пам’ятках. Фото

3320 0
У центрі Львова відновили балкони в низці будинків. Зокрема, балкон театру імені Леся Курбаса реставрували в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста».
Фото GIZ та Інституту міста

Фото GIZ та Інституту міста

Про це інформує Інститут міста на Facebook.

Також у Львові відреставрували балкон будинку № 19 на вул. Короленка. Будинок збудований в кінці 90-х ХІХ століття. Цікаво, що проект був розроблений майстернею архітектора Тадеуша Мостовського спільно на три будинки – №15,17,19 вулиці Короленка, яка в той час називалась вулицею Францисканців. Наступного року планується відреставрувати три балкони будинку №15, для цього вже розроблена та погоджена проектна документація, інформує в себе на Facebook Urban Project Giz Lviv.

Фото: GIZ

Ще два балкони відреставрували на вул. Пекарській, 9. Будинок, що є пам'яткою архітектури місцевого значення, збудовано 1877 року за проектом Вінцентія Кузневича. У 1922-1926 роках перебудований за проектом Юзефа Авіна для потреб школи. Фасад декоровано в стилі класицизму. Зараз в приміщеннях будівлі розташовані навчально-виробничі майстерні львівського коледжу легкої промисловості.

Також два балкони відреставрували на будинку 1882 року на площі Соборній, 9, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Фото: GIZ

Довідка:

Проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» втілюється Львівською міською радою, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) у співпраці з Інститутом міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!