Другий етап медичної реформи: хто платитиме за пологи і операції

4537 0
Залишати свої запитання можна у коментарях і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.
Фото: vz.kiev.ua

Фото: vz.kiev.ua

Із 1 квітня розпочинається другий етап медичної реформи. За ним 27 пакетів медпослуг з Програми медичних гарантій стануть безкоштовними.

Укладати договори з НСЗУ можуть як державні, так і приватні клініки. За визначеними сумами НСЗУ відшкодовуватиме закладу кошти, які він витратив на консультацію, обстеження, лікування чи хірургічну операцію пацієнтові.

Читайте також: Менше черг, більше пацієнтів. Що змінила медреформа у Львові

Зокрема, безоплатними стануть пологи, лікування інфаркту та інсульту, хірургічні операції тощо. Прив’язки до районної чи міської лікарні тепер не буде – хворий зможе обирати будь-яке місце лікування по всій Україні. Така фінансова конкуренція має мотивувати заклади надавати якісні послуги і боротися за пацієнта. Однак, у медичній спільноті побоюються, що вартість медпослуг, які затвердять у НЗСУ буде занижена і не відповідатиме справжній вартості лікування.

Чи справді платити у лікарнях за пологи і операції більше не доведеться, чи готові лікарні Львівщини до змін та чи вигідно долучатися до програми приватним клінікам говоритимуть у прямому ефірі ток-шоу «Реформи без ілюзій» сьогодні, 12 лютого, о 16:00.

Наші гості:

Мар’яна Возниця – директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ;

Аркадій Савченко – головний лікар медичного центру «Дельта Мед».

Переглянути ефір можна на сайтіютуб та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!