Україна може вийти з карантину швидше, ніж планували

3210 0
Прем'єр-міністр також додав, що кожному міністерству і відомству доручив сформувати детальні роз’яснення, за яких умов мають працювати об’єкти, що будуть відкриватися.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Другий, третій або четвертий етапи виходу країни з карантину можуть початися одночасно. Про це премєр-міністр України Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

За його словами, це станеться, якщо кількість хворих буде знижуватися. Очікують, що стартова точка виходу з карантину почнеться 11 травня.

«Наступні етапи не прив’язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто, якщо Уряд бачитиме, що кількість захворілих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 чи 20 днів для запуску чергового етапу. Водночас, якщо в країні спостерігатиметься значне збільшення кількості захворілих, то карантинні заходи можуть знову бути посилені», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Прем'єр-міністр також додав, що кожному міністерству і відомству доручив сформувати детальні роз’яснення, за яких умов мають працювати об’єкти, що будуть відкриватися.

«Так, Мінекономіки та МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи та алгоритми контролю продовольчих ринків. Це дасть можливість цієї середи ухвалити рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи», – зазначив премер.

А на окремих етапах передбачають відкриття з обмеженнями деяких закладів. Ці обмеження будуть на кожному етапі пом’якшувати. Це стосується закладів освіти, кав’ярень, спортивних залів тощо.

Нагадаємо, раніше уряд представив план виходу з карантину, який складається з п’ятьох етапів. За сприятливої епідемічної ситуації старт плану припаде на 11 травня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!