Дружина священника, яку рятують у лікарні із Сovid-19, та їх немовля – у критичному стані

20346 0
За життя обох борються лікарі.
Photo by Aditya Romansa on Unsplash

Photo by Aditya Romansa on Unsplash

37-річна дружина львівського священника з УКУ Петра Терлецького Катерина, в якої через Covid-19 уражені легені на більше 90%, та їх новонароджена дівчинка Даринка, перебувають у вкрай критичному стані. Про це повідомила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої допомоги Наталія Матолінець.

Читайте також: Львівські лікарі показали, як лікують найважчих хворих. Фоторепортаж

За словами медика, на коронавірус вагітна жінка захворіла ще 14 листопада. Тиждень вона лікувалася вдома, а коли стан погіршився – її госпіталізували. З 20 листопада жінка лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова. Від суботи її перевели у лікарню швидкої допомоги.

«У суботу стан жінки, для якої це шоста вагітність, ускладнився, почали наростати ознаки дихальної недостатності. Через ризики для життя, тотальне ураження легень, яке показала комп’ютерна томографія, а ще тяжкий респіраторний дистрес легень, тромболія легень та самі показники крові, які свідчили про нестачу кисню, лікарі прийняли рішення зробити кесаревий розтин. На 27 тижні вагітності її прокесерили. Стан критичний в обох, лікарі боряться за їх життя», – каже Наталія Матолінець.

Читайте також: «При ураженні 50% легень можна не мати жодних ознак дихальної недостатності», – лікар про Covid-19

За її словами, дівчинка народилася з вагою 1 230 грам. Її відразу реанімобілем перевели в реанімацію львівської обласної лікарні. У Катерини Терлецької КТ показало, що легені уражені на більш як 90%.

«У жінки тотальне ураження легень з обох сторін. Хоч після операції її стан відносно стабілізувався, а показники зрівнилися, стан залишається критичним. Вона знаходиться на штучній вентиляції легень», – каже Наталія Матолінець.

Як наголошує медик, лікарня та саме відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де лікують жінку, забезпечені всім необхідним. Пацієнтка для лікування не купує нічого, крім спецхарчування та предметів догляду. 

Як зазначив у коментарі Тvoemisto.tv чоловік Катерини та батько Даринки – о. Петро Терлецький, наразі ніякої фінансової допомоги їхня родина не потребує.

«Біжу від однієї лікарні, де дитина, до іншої, де лежить дружина. Їхній стан оцінити не можу. Для допомоги підключилися багато друзів волонтерів, медиків. Нічого зараз нам не потрібно. Чекаємо», – каже о. Петро Терлецький.

Читайте також: Коронавірус впливає на серце. Кардіолог розповів про тривожні симптоми

Нагадаємо, Тvoemisto.tv писало, що львів'ян просять про молитву за дружину священника, яку рятують у лікарні із covid-19. На одужання матері вдома очікують 5-теро дітей.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!